A belga női röplabda válogatott Európa-bajnokságra készülő centerével kötött szerződést az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás együttesének vezetése. A 26 esztendős, 192 centi magas Nathalie Lemmens legutóbb a francia élvonalban ütötte a labdát, előtte a német első osztályban is letette a névjegyét. A remények szerint Lemmens és a magyar válogatott Kump Aliz remek párost alkot majd a háló előtt az új évadban.

Melyek voltak eddigi pályafutásod legfontosabb állomásai és legnagyobb sikerei?

2014 és 2018 között egymás után öt alkalommal nyertem belga bajnokságot és kupát az akkori csapatommal, ez volt a karrierem kezdete - emlékezett vissza Nathalie. - Fiatalabb koromból a legszebb emlékeimet az Európai Ifjúsági Fesztiválról őrzöm, később pedig, felnőtt válogatottként az Európa-bajnokságokról és a Nemzetek Ligája küzdelmeiből. Ezeken a mérkőzéseken a legmagasabb szinten teljesíthettem, és játszhattam néhány legendás röplabdázó ellen. Olyan tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodtam, amiket soha nem felejtek el. Nagyon várjuk már az Európa-bajnokságot, erre készülünk gőzerővel a belga válogatottal.

Milyen kihívást jelent számodra a magyar Extraliga? Milyen információid vannak a magyar röplabdáról?

Ez egy teljesen új és ismeretlen bajnokság lesz számomra. Szeretném megismerni a csapattársaimat, valamint a többi együttest és játékost is. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi vár rám, és milyen lesz a színvonal. A kihívás az lesz, hogy gyorsan beilleszkedjek a kaposvári csapatba, és versenyképes társaságot alkossunk. Komoly feladat lesz a Challenge Kupa-részvétel is.

Mit vársz magadtól és a csapattól az új szezonban?

Nagyon jó lenne elérni a klub kitűzött céljait. Nagyon keményen fogok dolgozni ezért, és remélem, hogy ez meglátszik majd az eredményeken is!

null

Annak idején miért ezt a sportágat választottad?

Fiatalon jobban érdekelt az úszás, aztán elkezdtem röplabdázni. Megtetszett a sportág, az edzőim pedig tehetségesnek tartottak, így azóta sem hagytam abba.

Hogyan telt a nyár, hogyan kapcsolódtál ki, mennyire sikerült feltöltődnöd?

A nyaram nagyon elfoglalt volt, ugyanis a Nemzetek Ligájában szerepeltünk a válogatottal, illetve készülünk az Európa-bajnokságra. Közben két vizsgát is sikerrel letettem a biokémiai mesterszakon. Spanyolországban sikerült feltöltődni a barátaimmal és a családommal, és amikor csak tehettem, strandröplabdáztam.

A sportolónő hozzátette: a belga válogatottal szeretnének bejutni a legjobb nyolc közé az Európa-bajnokságon, a negyeddöntőben pedig már bármi előfordulhat.

NÉVJEGY

Név: Nathalie Lemmens
Állampolgárság: belga
Született: 1995. 03. 12.
Magasság: 192 cm
Súly: 85 kg

Eddigi klubjai:
Asterix AVO Beveren (belga) 2013-2018
VC Wiesbaden (német) 2018-2020
Paris Saint-Cloud (francia) 2020-2021

Legnagyobb sikerek:
5-szörös belga bajnok
5-szörös belga kupagyőztes
3-szoros belga Szuperkupa-győztes
belga válogatott

Címkék: nathalie lemmens, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport