A Lutter Liza, Wirth Annamária kettős az idei országos bajnokság eddigi három mesterversenyén két kilencedik és egy 13. helyet szerzett, az elmúlt hétvégén pedig egy rangos, kiemelt A-kategóriás viadalon lépett homokra a Balaton partján. A Gyenesdiás Open elnevezésű versenyre összesen 24 páros nevezett, és a kaposváriak hatodik kiemeltként várták a kezdést.

A RÖAK egysége a csoportkörben a Benedek, Kőszegi duót 21:8-ra, a Kovács, Márki kettőst pedig 22:20 arányban győzte le. A nyolcaddöntőben a Balogh, Pap páros sem állította meg a lányokat, akik két szettben biztosították be másnapi szereplésüket. Vasárnap a negyeddöntővel indult a prgram, és Lutterék a vártnál is biztosabban nyertek Dénesi Brigitta és Török Mercédesz ellen 2:0 (11, 16) arányban. Az elődöntőben az évek óta együtt játszó Divényi, Réthelyi duó előbb 21:19, majd 21:18 arányban felülkerekedett, így a RÖAK párosa a bronzéremért szállhatott harcba az utolsó meccsén.

Szoros, izgalmas csata bontakozott ki a nagy rivális kispesti Horváth Dóra, Veress Kata kettős ellen, de 15:13-as állásnál megsérült Horváth, aki már nem tudta folytatni a játékot. Lutter és Wirth így végül a harmadik helyen zárt. A Gyenesdiás Opent némi meglepetésre Divényi és Réthelyi nyerte meg az első helyen kiemelt Győri Panna, Szabó Adrienn egység ellen, miután 2:1 arányban diadalmaskodott.

Címkék: wirth annamária, lutter liza, kaposvári röplabda akadémia, strandröplabda, sport