Nimrod Hilliard után újabb amerikai játékost igazolt a Kaposvári KK: a korábban a Körmend és a Szolnok csapatában is megforduló, kettes poszton bevethető T.J. Price egy esztendőre szóló szerződést kötött csapatunkkal - írta a delfinek.hu.

A 28 esztendős, 196 cm magas Price 2015-ben végzett a Western Kentucky egyetemen, majd első profi szezonját a francia Lille csapatában töltötte. Ezt követően két idény erejéig az NBA G-Ligájában játszott, majd Magyarországra vezetett útja.

A 2018/19-es szezonban az alap- és középszakaszt is megnyerő Körmend színeiben végül bajnoki ezüstérmet szerzett. Price összesen 44 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, az NBI alapszakaszának a nyolcadik, a középszakasz felsőházának pedig a negyedik legjobb pontszerzőjeként csapata egyik legfontosabb játékosának bizonyult.

Az idény során mérkőzésenként 28 perc alatt 16.9 pontot, 3.3 lepattanót, 3.2 gólpasszt és 1.3 labdaszerzést átlagolt, mezőnyből 47%-kal, triplából 43%-kal, míg büntetőből 81%-kal célozva.

A 2019/20-as idényben előbb Hongkongban kosárlabdázott, majd decemberben visszatért a magyar bajnokságba és a Szolnoki Olajbányásznál folytatta pályafutását. A koronavírus által félbeszakított idényben 7 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 23 perc alatt 9.6 pontot szerzett.

A mögöttünk hagyott évadot a román élvonalbeli Dinamo Bukarest gárdájában töltötte, itt 14.5 pontot, 3.0 lepattanót, 3.8 gólpasszt és 1.9 labdaszerzést átlagolt – miközben mérkőzésenként átlagban két tripláját 46%-os pontossággal dobta.

T.J. Price csapatunkban a 10-es mezszámmal fog majd szerepelni.

A 2021/2022-es idényre jelenleg érvényes szerződéssel rendelkező játékosaink: Nimrod Hilliard, T.J. Price, Hendlein Roland, Krnjajszki Borisz, Bogdán Benedek, Plézer Gábor, Puska Bence, Paár Márk, Csorvási Milán.

Címkék: T.J.Price, igazol, szerződés, légiós, Kaposvári KK, sport