A rendőrség 2011-ben létrehozott kisebbségi kapcsolattartó munkacsoportjai évek óta együttműködnek a roma nemzetiségi önkormányzatokkal, a rendőrség és a roma kisebbség közötti konfliktusok hatékony kezelése, valamint az áldozattá-, bűnelkövetővé-, illetve szenvedélybeteggé válás elkerülése céljából.

null

A program részeként a rendőrkapitányságok a roma kisebbségi önkormányzatokkal rendszeresen szerveznek kapcsolatépítő kulturális és sportprogramokat. A legutóbbi focitornára a hétvégén került sor Somogyszobon.

null

A több fordulóban, barátságos környezetben lejátszott meccseken, a Barcsi Rendőrkapitányság csapata győzedelmeskedett, második helyen a nagyatádi rendőrök végeztek, a dobogó harmadik fokára a belegi roma futballcsapat állhatott fel.

A mérkőzések alatt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket és játékos feladatokkal hívták fel a gyermekek és felnőttek figyelmét egyaránt arra, hogy már minimális óvintézkedések megtételével is elkerülhetik, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: somogyszob, roma, labdarúgás, rendőr, sport