Szerdán is fantasztikus eredmények születtek a magyar válogatott részéről a Tomszkban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon. A kaposvári sportolók közül Lengyeltóti Bence a keddi ezüstérmét követően egy bronzéremmel gazdagodott 400m uszonyos gyorsúszásban. A mezőny erősségét is mutatja, hogy a távot a világcsúcstartó Aleksei Fedkin nyerte, akit szorosan követett a 200 méteres távon világbajnoki címet nyert Christos Kalaitzopoulos és Lengyeltóti Bence.

Ugyanezen a távon állt rajthoz a délutáni döntőben Stadler Csenge elsőéves felnőtt versenyzőként, ahol egy hihetetlen szoros küzdelem után ötödikként csapott célba.

Stadler Csenge, Hamlin Matthew és Lengyeltóti Bence.
Stadler Csenge, Hamlin Matthew és Lengyeltóti Bence.

A harmadik nap döntőinek sorát a 4x200m felszíni váltók zárták, ahol a magyar váltó tagjaként Hamlin Matthew negyedik helyezést ért el.

A verseny még nem ért véget az 1.MCM-Diamant Adorján SE versenyzői száőmára, hiszen a csütörtöki, záró napon rendezik a 4x100m felszíni váltók futamát, ahol Hamlin Matthew ismét érdekelt lesz. Döntőbe jutás esetén kvalifikációt szerezhet a magyar csapat a jövő évi Világjátékokra.

Címkék: stadler csenge, hamlin matthew, uszonyos-úszás, lengyeltóti bence, sport