A közelmúltban Törökbálinton rendezték a ritmikus gimnasztikázók gyermek és serdülő országos bajnokságát. A rangos versenyen az ország legjobb egyesületei vettek részt, ahonnét az LSC RG SE tornászai sem hiányozhattak.

Az egyesület kisgyermek, gyermek és serdülő csapata is dobogóra állhatott, de egyéniben is szépen gyűltek az érmek. Kisgyermek korcsoportban a Bene Laura, Mannász Maja, Móricz Virág, Szabó Nadin és Ütő Izabell összeállítású formáció 10 csapat közül lett bronzérmes.

null

Gyermek kategóriában 84 induló mérte össze tudását. Egyéni összetettben Szvitán Zorka lett a bajnok. A 2011-ben születettek között Molnár Alíz negyedik lett, a 2012-ben születettek között pedig Hirt Petra állhatott fel a dobogó második fokára. A Geszti Kíra, Hernádi Csenge, Hirt Petra, Iberpaker Kata, Molnár Alíz, Szvitán Zorka összetételű együttes 11 csapat közül a második legjobbnak bizonyult az országos versenyen.

null

Serdülő kategóriában is szépen teljesítettek az LSC-s lányok, miután a második helyet szerezték meg. A csapat tagjai: Csernák Mirjam, Mészáros Veronika, Molnár Adél, Varga Maja, Vass Gréta.

null

Molnár Adél a 2008- ban születettek versenyében mindhárom aranyérmet begyűjtötte, míg Vass Gréta szabaddal lett bronzérmes. A 2009-esek mezőnyében Mészáros Veronika összetettben a 4. helyen végzett, labdával bronzérmes lett. Csernák Mirjam szabaddal szerzett értékes 7. helyezést holtversenyben csapattársával. A 2010-ben születettek között Varga Maja szabaddal bronzérmes lett, összetettben és labdával a 4. helyet szerezte meg.

null

Az I. osztály gyermek és serdülő kategóriájában is szép eredmények születtek. Kolics Holli összetettben és karikával is bronzérmes lett a 2010-esek között. Vlasics Zorka két hibátlan gyakorlatával a 11. helyen végzett az erős mezőnyben.

null

A serdülők kifejezetten erős és népes mezőnyében Szerafin Gréta a 2008-asok között a 7. helyen zárt összetettben, szabaddal, karikával és labdával is. Grózner Alexa a 2009-esek mezőnyében lett összetettben és szabaddal 8. helyezett, karikával és buzogánnyal pedig 7.

A lányokat dr. Balogh Orsolya, Oláh Dóra és Boros Ninetta készítették fel.

Címkék: törökbálint, lsc rg se, ritmikus gimnasztika, sport