A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.

A találkozón Fiola Attila góljával a magyarok szereztek vezetést az első félidő hosszabbításában, a franciák pedig a folytatásban Antoine Griezmann találatával egyenlítettek.

null

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese első pontját szerezte meg a kontinenstornán, ezzel megmaradt az esélye a továbbjutás kiharcolására. A franciáknak ez volt a 18. veretlenül megvívott tétmérkőzése, és 528 perc után kaptak újra gólt.

A magyarok a csoportkört záró harmadik fordulóban jövő szerdán a németek vendégeként lépnek pályára Münchenben.

Európa-bajnokság - F-csoport, 2. forduló

Magyarország-Franciaország 1–1 (1–0)

Budapest, Puskás Aréna, 55 998 néző. Vezette: M. Oliver (angol)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler (Lovrencsics G., 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola – Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai. Szövetségi kapitány:    Marco Rossi

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (Tolisso, 76.), Kanté, Rabiot (O. Dembélé, 57.; Lemar, 87.) – Benzema (Giroud, 76.), Griezmann, Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Gólszerző: Fiola (45+2.), ill. Griezmann (66.)

Címkék: franciaország, magyarország, labdarúgás, sport