39 páros közül az előkelő hatodik helyet szerezte meg a Lutter Liza, Wirth Annamária duó a Kispest Open elnevezésű kiemelt A kategóriás országos strandröplabda viadalon a fővárosban, a Pénzügyőr sportcentrumában. A Kaposvári Röplabda Akadémia kettőse a várakozáson felül teljesített, és értékes ranglista-pontokkal gazdagodott a következő hétvégén rajtoló magyar bajnokság előtt.

A tavaly nyár óta együtt szereplő Lutter, Wirth páros kilencedik kiemeltként várta a kezdést, és a csoportkört két győzelemmel zárta. A nyolc közé jutásért rendezett találkozón aztán a lányok 2-1-re nyertek a Kirsch, Örményi egység ellen.

Másnap délelőtt a negyeddöntőkkel folytatódott a program, és a kaposváriak két szettben kikaptak a későbbi negyedik Divényi, Réthelyi duótól, így a folytatásban az 5-8. helyekért küzdhettek, Itt előbb játék nélkül nyertek Gubicza és Nguyen Hai ellen, majd nagy csatában 2-1-es vereséget szenvedtek a Gubik, Németh-Tóth duótól. Ez utóbbi találkozón az első szett 21:18-as elvesztése után nagyot harcoltak a lányok, és 22:20-as sikerükkel egyenlítettek. A döntő játszma elején öt ponttal ellépett riválisuk, és ezt a hátrányt már nem sikerült ledolgozni.

A torna első helyét egyébként a Szabó Dorottya, Vecsey Fanni kettős szerezte meg, miután három szettben felülmúlta a Szombathelyi Szandra, Villám Lilla duót. Lutterék formája mindenképpen biztató a június 18-án rajtoló magyar bajnokság előtt, és a újabb értékes ranglista-pontoknak köszönhetőem a RÖAK párosa minden bizonnyal a főtáblán kezdheti meg szereplését a tatai nyitó fordulóban.

Címkék: Wirth, Lutter, ranglista, strandröplabda, sport