A hétvégén zajlott a Magyar Táncsport Szakszövetség Tíztánc Magyar Banjoksága Szentesen, ami ennek a  eseménye. Ezen a versenyen nyertes párokat delegálják a világbajnokságra - tájékoztatta szerkesztőségünket a BNK Tánc Sportegyesület, melynek 4 párosa 3 korosztályi kategóriában képviselte magát.

A junior I-es korosztály legjobbjai Bódis Botond-Balassa Bíbor lettek, ezzel Bódis Botond az 5. magyar bajnoki címét szerezte meg, párosként pedig az első magyar bajnoki címük ez. Rengeteget készültek erre a megmérettetésre, heti 5X3 óra edzés mellett heti 2 kondiedzés, 2 balettóra és számtalan utazás, illetve különórák állnak ezen eredmény mögött. Felkészülésüket a MOL Alapítvány segítette a Tehetségtámató programjukkal, ahol idén ők voltak a versenytánc sportág kiválasztottjai.


a BNK Tánc Sportegyesület felvételeia BNK Tánc Sportegyesület felvételeia BNK Tánc Sportegyesület felvételei
a BNK Tánc Sportegyesület felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Junior I-es korosztályban Landi Dominik Balázs-Horváth Panna az országos 10. legjobb tíztáncos párja lett, ez amiatt is nagy eredmény, mert nem régóta táncolnak együtt.

Gyermek korosztályban Kovács Barna-Balassa Borostyán a dobogóról lecsúszva a 4. helyen végzett első éves gyerek II-es korosztályú párként.

Ifjúsági kategóriában Házas Ádám-P. Kovács Panka épphogy lecsúszva a döntőről a 7. helyen végzett, szintén frissen összeállt párosként.

Egy héttel ezelőtt rendezték meg az U21 Magyar Bajnokságot Kisteleken, ahol Kovács Péter Benedek-Vida Kamilla a 10. helyen végeztek első éves ifjúsági korosztályúként (16 és 14 évesek).

A munka nem áll meg, ranglistaversenyek következnek illetve Szerbiában egy nemzetközi WDSF táncversenyen mérettetik meg magukat a gyerekek.

Címkék: BNK Tánc Sportegyesület, ranglista, világverseny, bajnok