Az utánpótlás-bajnokságokra is alaposan rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány miatti bizonytalanság. A Kaposvári Vízilabda Klub kiemelt korosztályos együtteseinek végül a bajnokság hátsó felében kellett vitézkedniük a rájátszásban – írta összefoglalójában idősebb Berta József, a klub utánpótlás szakmai vezetője.

A fiúkat kétszer idegenben, egyszer pedig hazai környezetben szólították medencébe, a tét pedig a bennmaradás kiharcolása, valamint a jövő évi kvalifikáció elkerülése volt. A KVK-s srácok elsőként Miskolc felé vették az irányt, ahol a hosszú utazást követően mindhárom korosztály pont nélkül maradt, pedig a gyermekcsapat és az ifjúságiak egyaránt tetemes előnyt harcolt ki a mérkőzés elején.

Hazai környezetben viszont sikerült javítani. Az AVUS Szombathely ellen az ifik, a serdülők és a gyerekek is diadalmaskodni tudtak, így megmaradt az esély az egyenes ági bennmaradásra. Ehhez legalább két kaposvári sikerre volt szükség az utolsó fordulóban Szentesen.

A hétvégén elsőkét a serdülők ugrottak medencébe és a jó erőkből álló hazaiak ellen végig higgadtan, kiegyensúlyozottan vízilabdáztak a kaposváriak. Ennek pedig győzelem lett az eredménye.

A következő összecsapáson a gyermekek egész évi remek teljesítményüket megkoronázva magabiztosan, erejüket megmutatva hozták a mérkőzést. A végén a legidősebb korosztály következett, de az amúgy is kis létszámban levő ifik az érettségik miatt még tartalékosabban álltak fel. A somogyiak nagyot küzdöttek, a végén azonban a hazaiak örülhettek.

A Kaposvári Vízilabda Klub kiemelt utánpótlás-csapatai kedvezőtlen pozícióból kezdték a rájátszást, de a keresztbeveréseknek is köszönhetően jól jöttek ki a helyzetből és végül a 13. helyen zártak az összesített tabellán.


Fiú Ifjúsági Bajnokság

Legrand Szentes – Blamax-Kaposvári VK 9-6 (2-1, 2-1, 2-3, 3-1)

Gólszerzők: Kürti-Szabó 4, Makán 2, Kátai-Benedek, Kormányos, Félegyházi ill. Vadóc 2, Szabó 2, Majnik, Kakstedter.

Fiú Serdülő Bajnokság

Legrand Szentes – Blamax-Kaposvári VK 11-14 (2-2, 1-4, 4-5, 4-3)

Gólszerzők: Félegyházi 7, Molnár 2, Busi, Varga ill. Füzi 4, Vadas 4, Szabó 4, Hegedüs, Gombos.

Fiú Gyermek Bajnokság

Legrand Szentes – Blamax-Kaposvári VK 8-12 (0-3, 3-5, 3-2, 2-2)

Gólszerzők: Melkuhn 2, Rakonczai 2, Szűcs, Varga, Király, Kis-Rácz ill. Somogyvári 6, Klinger 3, Kalafatics 2, Vadas.

Forrás: kapospolo.hu

Címkék: kaposvári vízilabda klub, rájátszás, utánpótlás, sport