Az ötödik helyezett Ajka otthonában szólították pályára a Kaposvári Rákóczi FC NB II-es labdarúgócsapatát. A bajnokit a hazaiak kezdték jobban, akik a 17. percben Csizmadia Zoltán találatával szereztek vezetést. Nem sokkal később Balázs Zsolt egyenlíthetett volna, de a lécről a vonal környékére levágódó lövése után nem ítélt gólt a játékvezető.

Ezután büntetőhöz jutottak a hazaiak, melyet Soltész Dominik értékesített. A szünetig az Ajka több nagy helyzetet is kidolgozott, de Pogacsics Krisztián nagy védésekkel tartotta életben a pontszerzéséi reményeket.

A szünetben hármat is cserélt a Rákóczi, hiszen Bíró Dominik, Orsós Tamás és Nemanja Andric is pályára lépett. A támadójáték ezzel érezhetően jobb lett, de az Ajka egy jó kiugratás után Szekér Ádám révén növelte az előnyét. 

Egy órányi játék után Balázs Zsolt találatával szépített a Kaposvár, az eredmény azonban nem változott már a lefújásig.


FC Ajka–Kaposvári Rákóczi FC 3–1 (2–0)
Ajka, zárt kapuk mögött. V.: Sipos T. (Bertalan D., Bede T.).

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Soltész (Rétyi, 67. p.), Szekér (Stoiacovici, 67. p.), Kenderes, Csizmadia Z. (Görgényi, 85. p.) – Zsolnai, Nagy M. K. (Tóth B., 91. p.). Vezetőedző: Kis Károly.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Dvorschák, Hadaró (Szabó A., 90. p.) – Sólyom (Orsós T., a szünetben), Gál, Nagy J. (Szarka, 77. p.), Bartos (Bíró D., a szünetben) – Balázs Zs., Farkas B. (Andric, a szünetben). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Gólszerzők: Csizmadia Z. (17. p.), Soltész (28. p. –11-esből), Szekér (56. p.), illetve Balázs Zs. (66. p.).

Kiállítva: Várhidi Péter (72. p. – kispadról).

Sárga lap: Szekér (58. p.), Kovács N. (64. p.), Zsolnai (92. p.), illetve Hadaró (27. p.), Balázs Zs. (28. p.), Várhidi Péter (59. p. – kispadról).

Címkék: ajka, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport