Wittmann és Hendlein kosaraival indult a találkozó, de ezután sokáig nem esett kosár, nem találták a dobóformájukat a csapatok - írja a bb1.hu. A patthelyzetről a somogyiak tudtak ellépni, akik így öt pontra növelték az előnyüket (7-2). Thomas közel négyperces vendég gólcsendet tört meg, de Hendlein rendre üresen maradt a palánk alatt a túloldalon. Elkezdett feljavulni a Kecskemét, Fazekas szép centermunkája után már csak egy volt közte, kisvártatva pedig a fordítás is meg lett. Erre még volt válasza a Kaposvárnak, egállal végződött a pontszegény első tíz perc. 14-14.

Egy 5-0-ás rohammal kezdték a második felvonást a somogyiak, de Jaramaz triplái közel tartották a Kecskemétet (21-20). Thomas és Dramicsanin vette a hátára a csapatát, miközben a Kaposvár több támadást is elhibázott, Nikola Lazics időt kért (23-28). A kis szünet megtette a hatását, ezúttal rendben volt a hazaiak védekezése, fel is zárkóztak egyre (27-28). Innen már nem történt nagy változás a nagyszünetig, minimális KTE előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. 29-30.

A fordulás után sem találtak túl gyakran a gyűrűbe a csapatok, 33-33 volt az állás, amikor hét perc volt vissza a harmadik negyedből. Innen szakadt el a Kecskemét egy Thomas tempónak és egy Jaramaz hármasnak köszönhetően és nem is nagyon tudott most erre reagálni a somogyi gárda (37-42). Rivers talált magára, előbb egy ziccert, majd két büntetőt értékesített, újra fej-fej mellett haladtak a felek (43-44). Wittmannak ütöttek oda triplakísérlet közben, ő pedig nem hibázott a vonalról, de Curry is hasonlóan jól célzott. Folyamatosan ott loholt az ellenfele nyakán a KKK, viszont rendre elkövettek hibákat a védekezésben, Dramicsanin és Wittmann pedig élt a lehetőséggel, így elkezdett újra nyílni az olló (47-55).

Lukács trojkára a záró etap elején azt jelentette, hogy kétszámjegyűre nőtt a kecskeméti előny, viszont Curry és Rivers is megvillant a hazaiaknál (51-58). Thomastól jött négy pont zsinórban, nem tudott közelebb férkőzni a KKK (55-66). Innen már jól tartotta magát a Kecskemét, amely egy héten belül másodszor verte meg a Kaposvárt. 57-71.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!


Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 57-71 (14-14, 15-16, 18-25, 10-16)

Play-out 3. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Benczur T., Török R., Jakab L. (Gorka Sz.)

KKK: Curry 10, Krnjajski 4, Rivers 18/3, Bogdán -, Hendlein 14. Cserék: Miliszavljevics 5, Plézer 2, Baki 4.

KTE: Wittmann 12/3, Thomas 12/3, Jaramaz 13/9, Kucsera 4, Karahodzsics 6. Cserék: Lukács 7/3, Dramicsanin 11/6, Fazekas 6, Körmendi -.

Címkék: kecskemét, kosárlabda, kaposvári kk, sport