Története első bajnoki aranyérmét szerezte meg a Pénzügyőr férfi röplabdacsapata, amely az Extraliga döntőjének keddi, negyedik összecsapásán harmadszor is legyőzte a Fino Kaposvárt.

A finálé utolsó mérkőzése a harmadik szettet leszámítva végig kiélezett küzdelmet hozott, de a játszmák végjátékában a fővárosiak koncentráltak jobban, így 3-1-re győztek.

A PSE a mostani idényben mindent vitt, ugyanis márciusban a Magyar Kupában is megvédte címét. Jókay Zoltán együttese a szezonban mindössze kétszer, az MK-elődöntő első, valamint a bajnoki finálé harmadik találkozóján kapott ki.

A korábban a Vasas női csapatával négyszeres bajnok Jókay - Bizik László, Havasi Gyula, Botos Ferenc, Nyári Sándor és Sasa Nedeljkovic után - a hatodik olyan edző, aki férfi és női bajnoki címet is tudott nyerni.


Férfi Extraliga döntő, 4. mérkőzés:

Fino Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr SE 1:3 (26, –24, –19, –25)
Kaposvár. V: Bátkai-Katona, Horváth M.

FINO: Bögöly 9, Ouyachi 14, Melnyikov 17, Horváth K. 9, Makarov 13, Keen 6. Csere: Bozóki Bence, Kiss M. (liberók), Iván G., Iván B., Kalmár. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

PSE: Rása 10, Magyar B. 1, Reffatti 11, Pedro 17, Kovács Z. 25, Kiss D. 4. Csere: Feliciano, Bán (liberók), Szabó M. 1, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Címkék: pénzügyőr, döntő, fino kaposvár, sport