Az amerikai Vander Weide nyitásai adták meg az elődöntő harmadik mérkőzésének alaphangját, és a házigazda 9–2-ig meg sem állt. Ekkor kért időt a Diamant vezetőedzője, Szasa Nedeljkovics. A békésiek jól mezőnyöztek, és a hosszú labdamenetek végén is ők örülhettek. Hamarosan tíz pontra nőtt a két együttes közti különbség. A vendégek Kliszura pontjaival zárkóztak, de a túloldal ütői továbbra is pontosan céloztak. A kaposváriak hiába melegedtek játékba, a nagy hátrányt már nem tudták ledolgozni.

A második szett is BRSE-pontokkal indult, a Magyar Kupa-bronzérmes első pontját Helics ütötte. A somogyiak ezúttal igyekeztek ellenfelük közelében maradni, és ezt több szép megoldással is jelezték. Az eredményjelzőn 4–4 állt, amikor ismét elhúztak a csabaiak, akik nagy önbizalommal, ellentmondást nem tűrően röplabdáztak. A vendégek gondjait szaporította, hogy több támadást is hosszú ütéssel fejeztek be. A játszma derekán már 16–6 volt az állás, és ezután már csak kozmetikázni lehetett volna az eredményt, de ezúttal még ez sem sikerült.

Ennél csak jobb jöhet, gondolhatták a Diamant hívei, és a harmadik játékrészben Kump pontjával sikerült végre vezetést szerezni, 1–4-nél pedig időt kért a BRSE. A hazaiak hamar egyenlítettek, ezt követően felváltva estek a pontok, 8–8 után ellépett a csabai együttes, a szélsőütők gyors és erős támadásaira nem találták az ellenszert a vendégek. Ennek ellenére 17–12 után mégis sikerült két pontra feljönni, Kump blokkja után pedig már csak eggyel ment a házigazda. Helics 19–19-nél egyenlített, Kump pedig megszerezte a csapat huszadik pontját. A görög-ciprusi Konstantinou a legjobbkor ütött pontokat, a Kaposvár viszont tartotta a lépést riválisával, 23–22 után Vander Weide meccslabdához juttatta övéit, majd a 25–23-as végeredményt is ő alakította ki.

A somogyi lányokat dicséret illeti azért, mert a mérsékelt első és második szett után felálltak a padlóról, de ez a teljesítmény ezúttal nem volt elég még a részsikerhez sem.


SWIETELSKY-Békéscsabai RSE–1. MCM-Diamant Kaposvár 3–0 (15, 9, 23)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Bátkai-Katona, Szabó P.

SWIETELSKY-Békéscsabai RSE: Vander Weide (12), Pekárik (5), Drpa (15), Konstantinou (17), Zólyomi (9), Koseková (1). Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári L. (-), Csicsics (-). Vezetőedző: Tóth Gábor. Másodedző: Baktasevic Alen.

1. MCM-Diamant Kaposvár: Király-Tálas (2), Matics (-), Bodovics (3), Helics (7), Kliszura (12), Kump (5). Csere: Szpin (liberó), Szűcs K. (5), Szedmák (1). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics. Másodedző: Böcz Dávid.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2–1 a SWIETELSKY-Békéscsabai RSE javára, a negyedik mérkőzést kedden 18 órakor rendezik a Kaposvár Arénában.

Címkék: extraliga, békéscsaba, 1.mcm-diamant kaposvár, sport