A Kaposvári KK a Zalaegerszeg otthonába látogatott szombaton a koráslabda bajnokság alapszakaszának 26. fordulójában. Mindkét együttes számára kulcsfontosságú összecsapás elé nézett. A ZTE szerette volna minél jobban növelni a távolságot az utolsó helyezett Jászberénnyel szemben, míg a kaposváriak számára egy győzelemmel még halvány reménysugárként a rájátszás elérése is cél maradhatott. A zalaiak teljes kerettel készülődhettek, míg a kaposváriaknál a héten újabb térdműtéten áteső Hock Gergő hiányzott sérülése miatt - írja tudósításában a Delfinek.hu.

Allen nagy zsákolásával indult a meccs, de a zalaiak két triplával tartották a lépést. A Hendlein helyén kezdő Révész eredményesen játszott, hamar jutott hibátlan mérleggel nyolc pontig. Jól védekeztek a somogyiak, a hetedik percben 13–24-nél időt is kellett kérni Luka Bechi edzőnek. Rivers első triplájával tovább nőtt a különbség, a negyed vége előtt pedig Plézer Gábor is pályára lépett volt csapata ellen a kaposváriaknál.

Glenn révén lopakodott közelebb a ZTE, de Rivers és Hendlein gondoskodott róla, hogy tíz pont feletti maradjon a somogyiak előnye. Távolról Duren és Polster is jól célzott, ekkor Lazics edző szakíttatta meg a játékot. A zalai zóna próbálta megszűrni a vendégek támadásait, de Curry triplája, majd Allen 2+1-es akciója visszaállította a korábbi különbséget. Révész nagyon harciasan kosárlabdázott, ennek eredményeként ő is tíz pont fölé jutott a félidő vége előtt. A fordulás előtt több tiszta dobóhelyzet is kimaradt a somogyiaknál, a hazaiak pedig ezt kihasználva faragtak a hátrányukon.

A szünet után az Allen, Révész duó folytatta a termelést, így már több, mint húsz ponttal, 59–38-ra vezettek a vendégek. Allen újabb pazar zsákolása után ismét zalai időkérés következett, de a kreatívabban támadó kaposváriakat ez sem zökkentette ki.

A záró szakaszban sem változott a játék képe, a hazaiak láthatóan beletörődtek a vereségbe. Allen duplája után 55–85 állt az eredményjelzőn, Curry pedig a 15. kosarat érő passzát is kiosztotta társainak. Az utolsó percekben csak a különbség mértéke volt a kérdés, a magabiztos és teljesen megérdemelt kaposvári győzelmet nem fenyegette veszély.


Zalakerámia ZTE KK–Kaposvári KK 69–103 (18–32, 20–25, 11–18, 20–29)
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kapitány G., Nagy V., Boros T.

Zalakerámia ZTE KK: Duren (5/3), Donaldson (24/18), Wiggs (8/6), Völgyi (2), Vuko (4). Csere: Glenn (12), Bonifert (2), Szabó Zs. (4), Polster (5/3), Simon K. (3/3). Vezetőedző: Luka Bechi. Edző: Heinrich Róbert.

Kaposvári KK: M. Curry (13/9), Krnjajszki (5), Rivers (18/6), Révész (17), Allen (21). Csere: Hendlein (14), Miliszavljevics (13/9), Bogdán (-), Plézer (2), Puska (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Címkék: kosárlabda bajnokság, Zalaegerszeg, ZTE, Kaposvári KK, győzelem, sport