Az első játszma eseményeit jobb mielőbb elfeledni - írja összefoglalójában a Diamant, a kaposvári játékosok mintha még lélekben nem érkeztek volna meg a budaörsi csarnokba, csak keresték magukat a pályán. A lelkes MTK Papp Orsolya remek nyitássorozatának köszönhetően az elején 9:1-es előnyre tett szert, a vendégek pedig a folytatásban már csak futottak az eredmény után.

A térfélcsere után sokat javult a Diamant játéka. Eleinte felváltva estek a pontok, Klisura megmozdulása után, 8:9-nél pedig sikerült átvenni a vezetést. A folytatásban fokozatosan nőtt a két együttes közti különbség: Karcsenko jól teljesített a háló előtt, Matics erősen és pontosan ütött, Helics pedig szerváival is kitűnt a társak közül. A somogyiak 6:8-as hátrányból csináltak 21:10-es előnyt, ami hűen kifejezte a játék képét ezekben a percekben. A fővárosiak végül 16 pontig jutottak ebben a játékrészben.

A harmadik szettben szép labdameneteket láthattunk, és ha kevéssel is, de a Kaposvár vezetett. Király-Tálas húzása után 11:14 állt a táblán, ekkor kérte ki első idejét Leiszt Máté. Kliszura, Helics és Karcsenko gondoskodott a pontokról, a mezőnyben pedig Matics fogta össze a társaságot. A hazaiak szépen küzdöttek, és le is dolgozták hátrányukat a játszma közepére. 19:19 után újra a Diamant került lépéselőnybe, Kliszura megmozdulása után újra három egységgel járt előrébb az alapszakasz harmadik helyezettje. Karcsenko ütötte be a 24. pontot, Király-Tálas pedig attraktív mozdulattal tett pontot a küzdelem végére.

Látványos pontokkal indult a negyedik játszma is. Helics továbbra is a legjobb pillanatokban támadott sikerrel és Kliszura is jókor lendített csapatán. A kaposvári lányok, ha kellett csúsztak-másztak a pályán, ha úgy alakult, akkor pedig kíméletlenül bebombázták a labdát az ellenfél térfelére. Az MTK azonban gondoskodott arról, hogy a vendégek egy pillanatig se higgyék azt, hogy kezükben a meccs. Oda kellett figyelni a végéig, de végül megszületett a győzelem idegenben is. A bő másfél órás találkozót Klisura fejezte be.

A párharc harmadik mérkőzését vasárnap játsszák a Kaposvár Arénában. Előtte pedig szerdán Challenge Kupa elődöntő visszavágó vár a lányokra a román Alba Blaj ellen, ugyancsak hazai környezetben.

Női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés

MTK BUDAPEST - 1.MCM-DIAMANT KAPOSVÁR 1-3 (13, -16, -20, -15)

Budaörs, Illyés-Aramis sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: dr. Árpás, Soltész.

MTK: Szerencsés-Miklai 13, Papp O. 10, VEZSENYI 18, Godó 6, KILYÉNFALVI 11, Durst 3. Csere: Szalai (liberó), Lesi 1, Berkó. Vezetőedző: Leiszt Máté.

KAPOSVÁR: KARCSENKO 17, KIRÁLY-TÁLAS 4, KLISZURA 16, Bodovics 2, HELICS 20, Szűcs K. Csere: Szpin (liberó), Matics 6, Kump. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Az eredmény alakulása: I. játszma: 8:1, 16:7, 21:10. II. játszma: 8:6, 9:16, 12:21. III. játszma: 6:8, 15:16, 19:21. IV. játszma: 4:8, 10:16, 13:21.

Címkék: Budaörs, negyeddöntő, Extraliga, elődöntő, sport, Diamant, Kaposvár