A Magyar Kupa nyolcadik fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC a félidőben még két góllal vezetett a harmadosztályú Tállya otthonában. A vége 5-3 lett a borsodiaknak. A somogyi klub vezetősége és a szakmai stáb közleményt adott ki. A mérkőzés tétje a 16 közé jutás volt. 

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva nézhetik meg.

Ezután adta ki a klub az alábbi közleményt:

Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójába lejátszott Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől. A klub vezetősége – a több száz szurkoló véleményét is figyelembe véve – kezdeményezi a találkozó kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél.

Klubunk vezetősége ezúton is elnézést kér minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól! Ebben a helyzetben nehezen mondjuk ki, hogy hajrá Rákóczi!

Klub tulajdonosa és vezetősége

A Szerencsejáték Zrt. nem tapasztalt "a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát" a MOL Magyar Kupában szerdán lejátszott Tállya-Kaposvár labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban. Az Szrt. Zrt. az MTI megkeresésére csütörtökön azt írta, a Tállya KSE-Kaposvári Rákóczi FC mérkőzést "a Szerencsejáték Zrt. minimum hármas kötésben, nyolc különböző típusú fogadási piaccal - például 1X2, gólszám 2,5, hendikep 1-0 - kínálta, amelyek között nem szerepelt az úgynevezett félidő/végeredmény fogadási lehetőség". A cég jelezte, a mérkőzés az élőben fogadható események közé sem került be.

"Az összecsapás összesen 95 ezer szelvényen szerepelt, amely megfelel a Magyar Kupa ezen szakaszában beérkező átlagos fogadási számnak. Az előzetes esélyekhez képest a mérkőzés végeredménye meglepetésnek számít, de a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát nem tapasztaltunk" - olvasható az Szrt. levelében.

A Szerencsejáték Zrt. kiemelte, a fogadási kínálatába bekerülő mérkőzésekkel kapcsolatosan sportfogadási szakembereik "folyamatos és alapos monitorozó tevékenységet folytatnak".

"Mind a sportszakmai, mind a fogadásszakmai információk értékelésre kerülnek, ez alól ez a mérkőzés sem volt kivétel. Rendkívüli intézkedés nem történt, a beérkezett fogadások érvényesek voltak, az eredmények megállapítását követően a nyeremények kifizetése rendben megkezdődött" - áll a válaszlevélben.

"Az Szrt. tájékoztatója az üggyel kapcsolatban fontos, lényeges információkat tartalmaz. Az MLSZ álláspontja változatlan: minden rendelkezésére álló eszközzel megvédi a sportágat a labdarúgással összeegyeztethetetlen cselekményektől, és a zérótolerancia elvét alkalmazza a csalókkal szemben. Aki részt vesz mérkőzések eredményének befolyásolásában, vagy annak kísérletében, azzal szemben a lehető legszigorúbban lép fel a szövetség" - mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Címkék: Tállya, játékos, Rákóczi, stáb, szerencsejáték, botrány, NB II, Magyar Kupa, vizsgálat, Kaposvár, sport