A decemberi felnőtt országos bajnokság és a Csik Ferenc Emlékverseny után a napokban ismét benépesült a somogyi megyeszékhely versenyuszodája. A II. Kaposvár Kupára több, mint 300-an neveztek.

"Terveinkben az szerepelt, hogy ezt a szép uszodát megtöltsük élettel, és úgy gondoltuk, hogy kiírunk egy pontversenyes kupasorozatot. A tavalyi év sajnos keresztbe húzta az első kiírásunkat, de a másodikat nagyon reméljük, hogy mind a négy fordulóval megtudjuk szervezni" - árulta el Virovecz Richárd, a KASI vezetőedzője.

Az egész napos viadalon válogatott úszók is rajthoz álltak, elég csak Burián Katalint, Cseh Lászlót vagy Németh Nándort említeni. De hazai medencében versenyző tehetségek is szép számmal akadtak.

Kaposvár kupa úszás

"Most a vírushelyzet miatt nagyon sok lehetőségünk nincs versenyezni, kivéve az országos bajnokságok, ezért én úgy gondolom, hogy mindenkinek fontos egy ilyen cikluszáró verseny. Rápihentünk, rákészültünk, úgyhogy bízok benne, hogy mindenkinek jól sikerült" - mondta el Halmai Blanka, kaposvári úszó.

A KASI-s fiatalok mellett az 1.MCM-Diamant Adorján SE és a Kaposvári Úszó SE versenyzői is elindultak a II. Kaposvár Kupa első fordulóján, amely a tervek szerint március elején folytatódik majd.

Címkék: Kaposvár Kupa, Csik Ferenc Versenyuszoda, úszás, sport