A Cukorgyári gödörben küzd majd a bajnoki pontokért a Kaposvári Rákóczi a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában. Az év első hazai találkozóján a 11. helyen álló Békéscsaba 1912 Előre lép majd a Rákóczi-stadion gyepére vasárnap 14 órakor. A Rákóczi a tabella 15. helyén áll jelenleg.

A viharsarki csapat eddig nagyszerű idegenbeli mutatóval rendelkezik, hiszen a harminc pontjából huszonegyet otthonától távol zsebelt be.

"Az mindig egy szervezettséget mutat, ha egy csapatot nem tudnak szétszedni idegenben. Taktikai fegyelmezettség és jó kontrajáték jellemzi a Békéscsabát, ennek is tulajdonítható az idegenbeli mutatójuk. A célunk, hogy megoldjuk az előttünk álló feladatot, hiszen nekünk is nagyon kellenek a pontok. Remélhetően sikerrel vesszük az előttünk álló akadályt, ehhez az kell, hogy mi is nagyon szervezett, fegyelmezett játékot mutassunk és taktikailag erősek legyünk. Elég sok változtatási lehetőség van a csapatban, meglátjuk, hogy melyik vezet majd sikerre" - mondta Várhidi Péter, a Rákóczi vezetőedzője.

A hazai csapat Nagy Tamásra és Szakály Attilára eltiltás miatt nem számíthat. Jó hír viszont, hogy Dvorschák Gábor és Nemanja Andric felépült sérüléséből, így ők már ott lehetnek a meccskeretben.

A mérkőzést 14 órától élőben közvetítjük:

Címkék: merkantil bank liga, Békéscsaba, Kaposvári Rákóczi, élő, labdarúgás, sport