Hársfalvi Júlia, Szikora Melinda és Tóth Gabriella személyében válogatott kézilabdázók távoznak a szezon végén a Siófok KC női csapatától. Fodor János ügyvezető a klub honlapján kedden úgy fogalmazott, több játékosnak is lejár a szerződése, nyártól pedig új időszámítás veszi kezdetét, Danyi Gábor vezetésével egy új sportszakmai projektbe vágnak bele.

"Ez rengeteg változással és átszervezéssel jár, de úgy gondolom, erre szükségünk is van. A távozók között volt, akivel szerettünk volna hosszabbítani, de az esetek többségében mind a játékos, mind a klubvezetés a váltás mellett tette le a voksát" - tette hozzá.

Fodor elárulta, hogy az ötszörös válogatott balszélső Hársfalvi Júliát a saját nevelésű Wald Kíra pótolja majd, aki a szombathelyi kölcsönjátékot követően idén nyáron visszatér Siófokra.

Hársfalvi, valamint a 12-szeres válogatott kapus Szikora 2019-ben, a 49-szeres válogatott irányító Tóth Gabriella pedig tavaly igazolt Siófokra. Utóbbi nyártól ismét a Mosonmagyaróvár játékosa lesz, amelynek színeiben a 2014/15-ös idényben már szerepelt.

"Siófokon egy plusz egy éves szerződésem van, de kértem, hogy tekintsünk el a második év életbe lépésétől. Siófokra nagy reményekkel igazoltam, de most mindenképpen váltani akartam, nem is gondoltam arra, hogy maradjak" - nyilatkozta a Motherson-Mosonmagyaróvár honlapján Tóth.

Hoffmann László szakmai igazgató elmondta, hogy a válogatott irányítót a visszavonuló Tilinger Tamara pótlására szerződtetik.

Címkék: átigazolások, siófok kc, kézilabda, sport