A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón. Hozzátette: a támogatási program az ország mind a 19 megyéjét érinti, van olyan egyesület, amelyben csak egy, de olyan is, amelyben 18 szakosztály működik.

Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke elmondta, hogy a SOSZ mérte fel az igényeket és fogja folyósítani a támogatásokat február végéig. Tájékoztatása szerint ezzel folytatódik a vidéki nagy egyesületek két éve elindult támogatási programja, egyben hozzájárulnak az olimpiai és paralimpiai felkészülés megnövekedett költségeihez. Az egyesületek a 2020. március 11. és 2021. június 30. közötti kiadásaikra használhatják fel a rendkívüli támogatást. 

A Sportegyesületek Országos Szövetségének tájékoztatása szerint a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola 69 millió forintos támogatást kapott.

Címkék: Sportegyesületek Országos Szövetsége, kaposvári sportközpont és sportiskola, támogatás