A friss igazolásokról a klub közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket. Eszerint Bánki Márton hét éves korában kötelezte el magát a Ferencváros csapatához. Az utánpótlásban végigjárta a ranglétrát, s már a felnőtt csapat ajtaján is bekopogtatott, ahol magyar válogatott kapusokkal készült együtt.

A 2001-ben született játékos a zöld-fehér színt ezúttal sem hagyta maga mögött, hiszen a somogyi klubot választotta.

"Technikás kapusnak tartom magam, mind a két lábbal jól bánok a labdával, a ziccereket is jó százalékban hárítom, de van még hova fejlődni, főként fizikálisan és a kommunikációban. Úgy gondolom, hogy Pogacsics Krisztiántól is sokat tudok majd tanulni" - nyilatkozta az ifjú hálóőr.

Bánki Márton és Bartos Julian
Bánki Márton és Bartos Julian

Újabb támadóval is erősített a kaposvári gárda: Bartos Julian fél plusz egy évre kötelezte el magát. Az ungvári születésű labdarúgó Magyarországon a Vasas, külföldön pedig a német Kaiserlautern és az angol Ipswich utánpótláscsapatainál pallérozódott.

A felnőtt pályafutását az akkor harmadik ligás Felsőtárkányban kezdte, majd a következő szezonban az egy osztállyal feljebb szereplő Csákvárhoz igazolt, ahol szintén egy évet töltött, s 22 mérkőzésen egy gólt szerzett. A következő három idényben a Mosonmagyaróvárt erősítette, majd előbb Vácra, később pedig Ceglédre igazolt. Az elmúlt fél szezonban a harmadosztály Keleti csoportjában ceglédieknél tizenkét meccsen három gólt szerzett.

"Jól érzem magam a csapatnál, hiszen a társak egyből befogadtak, illetve Várhidi Péterrel is jó a kapcsolaton, hiszen korábban már dolgoztunk együtt Mosonmagyaróváron. Nagyon tetszik a közeg, illetve a város is. Ez erényeim közé tartozik az, hogy jól adok be, dinamikus vagyok és jól érkezem a kapu elé. Így a célom az, hogy ezeket megmutatva minél előbb beverekedjem magam a kezdőcsapatba" - fogalmazott a csatár.

Címkék: Bánki Márton, Bartos Julian, kapus, csatár, NB II, igazol, fiatal, Rákóczi, Kaposvár, sport