Hosszabbításban szenvedett vereséget a Kaposvári KK a Zalaegerszeg ellen a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szombati játéknapján. Mindkét együttes elszántan küzdött és eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, rengeteg dobást hibáztak a játékosok. Miliszavljevics hozott lendületet a somogyiaknál, ám ő is hibázott, ráadásul büntetőket. Rivers 2+1-es akciójával sikerült átvenni a vezetést 20–18-nál. A 15. percben Szabó Zsolt sportszerűtlen hibáját követően Krnjajszki értékesítt büntetőket, de ez csak átmeneti siker volt. Keményen küzdöttek a zalaiak is, látszott, hogy bizonyítani akar a társaság.

Vissza is vették a vezetést, egészen Rivers büntetőjééig. Közben Krnjajszkit ápolni kellett egy kisebb sérülés miatt, így a fiatal-szabály miatt Takács Arnold is pályára került. A félidőt Hendlein triplája zárta, ezzel alakult 38–35-re az eredmény.

Curry tripla indította a harmadik negyedet a somogyiaknál, de Duren nem hagyta, hogy elhúzzanak a hazaiak. Rivers harcossága kamatozott a kaposváriaknál, Bogdán pedig bravúros dobással szerezte meg első pontjait, ráadásul egy triplát is beemelt.

A záró szakaszban is próbált tapadni ellenfelére a ZTE, és ez sokat szabálytalankodó somogyiakkal szemben sikerült is a vendégeknek. Óriási izgalmakat hoztak az utolsó percek, Duren pontjaival ismét a ZTE vezetett, a kaposvári időkérést követően Miliszavljevics egyenlített 64–64-nél. Az utolsó percben Delas dobhatott a győzelemért, de mivel kihagyta, jöhetett a hosszabbítás.

Zalai pontokkal indult a ráadás, Curryt pedig ujjsérülés miatt ápolni kellett. A hátra lévő időben is a jobban védekező vendégek akarata érvényesült, így a leblokkoló hazaiak nem tudták megakadályozni a vendégek győzelmét.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a hazaiak vezetőedzője, Fekete Ádám bejelentette a lemondását.


Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 69-76 – h.u. (13-15, 25-20, 18-15, 10-16, 3-10)

V.: Földházi T., Nyilas I., Kovács N. (Bodrogváry I.)

Kaposvár: Curry 14/6, Krnjajski 4, Rivers 17/6, Hendlein 11/3, Jukic 8. Csere: Révész 3, Bogdán 5/3, Takács A. -, Miliszavljevics 7.

ZTE: Duren 23/6, Delas 13, Bonifert 3/3, Vuko 13/3, Gleen 8. Csere: Simon K. -, Plézer 3, Ahmed 3/3, Szabó Zs. 10, Polster -.


Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Címkék: fekete ádám, kaposvári kk, kosárlabda, sport