Nyíregyházán vívta az év utolsó idegenbeli bajnokiját a Kaposvári Rákóczi. A Spartacus ellen egyre többen kikerültek a karanténból, így a korábbi mérkőzésekhez képest ütőképesebb társaság állhatott Várhidi Péter rendelkezésére.

A Nyíregyháza kezdte jobban a találkozót, azonban mégis helyzet nélkül került előnybe: Ur László szabálytalanul állta Hamed Yasin útját, amellyel tizenegyeshez jutott a hazai csapat. A büntetőt Hamed Yasin értékesítette, ezzel 1-0-ra vezetett a Spartacus. A folytatásban is a jól kontrázó hazaiak előtt adódtak inkább említésre méltó lehetőségek, újabb gól azonban nem született a játékrész végéig.

A második félidőben a Rákóczi uralta a pályát, a kettős csere után alakultak komolyabb helyzetek is, ekkor viszont még nem érkezett az egyenlítés. Nem sokkal egy órányi játékot követően Erdei Carlo szögleténél nem tudtak felszabadítani a hazaiak, így Varjas Zoltán fejelte vissza Ur Lászlóhoz a labdát, aki pár lépésről passzolt a kapuba.

Öt perccel később Bíró Dominik készítette le lövésre a labdát Erdei Carlonak, de Fejér Csongor védte a tizenöt méteres löketet, majd egyből indított. A kontrát a fiatal Balogh Alex csak szabálytalanul tudta megakadályozni, amiért begyűjtötte második sárga lapját. A hajrá így megfogyatkozott a Kaposvár, de több gól már nem született a lefújásig, így a Rákóczi egy pontot begyűjtött a Nyíregyháza otthonában.


Nyíregyháza Spartacus FC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–0)
Nyíregyháza, zárt kapuk mögött. V.: Oláh G. (Csatári, Sinkovicz).

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Svedyuk, Fodor F.(Farkas A., 60. p.), Papucsek, Jánvári – Szabó B., Végső – Györgyi (Gyurján, 72. p.), Kártik (Pataki, 86. p.), Hamed – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Ur, Nagy T., Varjas Z. – Balogh A., Szakály A. (Tratnyek, 89. p.), Erdei, Gál (Godzsajev-Telmán, 56. p.), Andric – Balázs Zs. (Bíró D., 56. p.), Szarka (Szabó A., 76. p.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Gólszerzők: Hamed (6. p. – 11-esből), illetve Ur (67. p.).

Kiállítva: Balogh A. (72. p.).

Sárga lap: Györgyi (19. p.), Papucsek (61. p.), illetve Andric (11. p.), Balogh A. (14. p.), Várhidi Péter (vezetőedző, 14. p.), Varjas Z. (86. p.), Erdei (93. p.).

Címkék: döntetlen, Nyíregyháza, Rákóczi, Kaposvár, sport