Nem fogadta el a Kaposvári Rákóczi FC halasztási kérelmét a PMFC, így vasárnap 17 órakor pályára lépnek a somogyiak Mecsekalján. A pécsiek a sűrű versenynaptárral indokolták döntésüket. 

A zöld-fehérek kedden számoltak be arról, hogy labdarúgócsapatuknál többeknek pozitív lett a koronavírus tesztje. A klub közleménye szerint a fertőzés a játékosokat és a szakmai stábot egyaránt érinti, így többen házi karanténba vonultak.

A hírek szerint a Rákóczinak így több ifistát is be kell vetnie a hétvégi összecsapáson.

Íme a PMFC közleménye az ügyben

A Kaposvári Rákóczi FC nemrég hivatalos halasztási kérelemmel fordult klubunkhoz és az MLSZ-hez a 2020. november 22-én, vasárnap 17:00 órára kiírt PMFC elleni Merkantil Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban.

Vezetőségünk a szakmai stábbal egyeztetve arra az álláspontra jutott, hogy amennyiben van rá mód, úgy támogassuk a Kaposvár halasztási kérelmét. Tervünkben szerepelt ezért, hogy megfelelő dátum esetén egy későbbi időpontban játsszuk le a Rákóczi elleni összecsapást. Az MLSZ szabályai szerint az őszi szezonból elmaradt bajnoki mérkőzéseket 2021. január 31-ig van lehetőség pótolni.

Az MLSZ-szel egyeztetve kerestük a megfelelő időpontot, amikor pótolhattuk volna a mérkőzést, de a versenynaptár sűrűsége és a felkészülési időszak rövidsége miatt nem találtunk számunkra szakmailag megfelelő időpontot. Bármennyire is szerettünk volna belemenni a hétvégi találkozó halasztásba, nem marad más választásunk, minthogy lejátsszuk a Kaposvár elleni hazai összecsapást.

– Sajnálatos módon most már nincsenek válogatott szünetek, ahová be tudtuk volna illeszteni a Kaposvár elleni meccset, a januári felkészülés alatt pedig nem játszhatunk bajnokit – indokolta döntését Kulcsár Árpád, sportszakmai igazgatónk. – Mi is voltunk hasonló helyzetben, Szolnokon szinte a teljes stáb és hat játékos, míg Szegeden nyolc labdarúgónk hiányzott a vírus miatt.

Amint azt sportszakmai igazgatónk hozzátette, NB II-es labdarúgócsapatunk sem tud teljes kerettel kiállni, visszatérőink közül nem mindenki lesz bevethető állapotban. A játékosok egészsége érdekében minden protokollnak megkívánunk felelni, a kiesést pedig nem lehet egyről a kettőre visszanyerni. A Kaposvár fertőzött játékosainak és stábtagjainak is mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Címkék: pmfc, kaposvári rákóczi, pécs, koronavírus, sport