A koronavírus-járvány elleni új szigorítások miatt a Kaposvár Aréna is bezárkózik és visszavonásig valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszani. A Rákóczi-stadionban szintén nézők nélkül rendezik majd az NB II-es bajnokikat. Nagy különbség azonban a tavaszi leálláshoz képest, hogy az edzések folytatódhatnak és a bajnokságokat sem fújták le.

Az igazolt sportolók az RG, az asztalitenisz és a dzsúdó csarnokban is folytathaják az edzéseket. A műfüves labdarúgó pályán nincs lehetőség amatőr sportra, de az atlétika pályát futásra és gyaloglásra a lakosság is használhatja.

A legnagyobb bizonytalanság talán a vízes sportágak körül volt. A szakági szövetségek azonban egyértelműen a folytatás mellett tették le a voksukat, természetesen a vonatkozó előírások betartása mellett.

Olvasóinknak pedig ezután sem kell lemaradniuk a helyi élcsapatok mérkőzéseiről. A KaposPont YouTube csatornáján továbbra is igyekszünk minél több meccset élőben közvetíteni, melyeket utána a Kapos TV-ben is képernyőre tűzünk.

Az Arany úti sportcentrum létesítményeiben az alábbiak szerint folytatódik tovább a munka:

- A Kaposvár Arénában a három profi, élvonalbeli egyesület (Kaposvári Kosárlabda Klub, 1. MCM-Diamant Kaposvár, Fino Kaposvár) továbbra is edz, illetve játssza a mérkőzéseit, de most már nézők nélkül, zárt kapuk mögött. Amennyiben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége engedélyezi, továbbra is rendezünk utánpótlás kosárlabda-tornákat, illetve a megyei férfi bajnokság küzdelmei is folytatódnak, ugyancsak zárt kapus lebonyolításban.

- A jégcsarnokban a Kaposvári Sportiskola és a Kasi USE leigazolt és a versenyrendszerben résztvevő jégkorongozói továbbra is edzhetnek és játszhatnak mérkőzéseket. A szinkronkorcsolyázók közül szintén a leigazolt és a sportági versenyrendszerben szereplő sportolók edzhetnek a továbbiakban, a kicsik és a kezdők nem. A közönségkorcsolya további intézkedésig szünetel.

- Az RG-csarnokban és a dzsúdó-csarnokban továbbra is edzhetnek azok a sportolók, akik leigazoltak és a saját sportági versenyrendszerben szerepelnek. Szabadidős foglalkozásokra további intézkedésig nincs lehetőség.

- Az asztalitenisz csarnokban a Kaposvári AC igazolt, a sportági versenyrendszerben szereplő sportolói edzhetnek.

- A műfüves labdarúgó pályán nincs lehetőség arra, hogy amatőr csapatok játsszanak szabadidős céllal.

- Az atlétikai pályán a leigazolt és a sportági versenyrendszerben szereplő atléták, triatlonisták, öttusázók edzhetnek, illetve az egyéni szabadidős sporttevékenység – futás, gyaloglás – gyakorlása megengedett. A csapatsportok gyakorlása tilos.

- Az evezős tanmedencében a Kaposvári Vízügyi SC leigazolt és a sportági versenyrendszerben szereplő sportolói edzhetnek.

Címkék: sportcsapatok, kaposvár aréna, kaposvár, sport