Nem úgy indult a találkozó, ahogy azt a vendégek elképzelték, hiszen hiába vezettek 0:2-re, 8:4-nél már időt kellette kérnie Szasa Nedeljkovicsnak, sőt nem sokkal később ismét magához rendelte tanítványait a szabadkai mester, mert hét pontra nőtt a hazaiak előnye - kezdi beszámolóját a Hunvolley. A rövid szünet után magukra találtak a somogyiak és Klisura vezérletével elkezdték a felzárkózást, ráadásul Szűcs Kinga kiváló nyitásaival egységnyire csökkent az újpestiek fórja. De innentől ismét az történt a pályán, amit a házigazda akart, így megnyerte az első szettet.

Villámrajtot vettek a somogyiak a második játszma elején, s hamar megnyugtató előnyre tettek szert, a fővárosiak azonban – kihasználva a Diamant-hibákat – felzárkóztak két pontra. A hajrához is fej fej mellett érkeztek a felek, a csereként pályára lépett Matics osztott ki egy méretes blokkot, majd Klisura egy bombával zárta le a rendkívüli izgalmakat hozó etapot. A folytatásra teljesen szétesett az UTE játéka, a budapestiek nem tudtak mit kezdeni a Matics, Klisura, Helics alkotta trióval és a hajszálpontos nyitásokkal. Horváth András a bokasérüléssel küzdő Kojdovát is harcba küldte, de hiába, a kaposváriakat ebben a felvonásban nem lehetett megállítani. A negyedik szettben ugyan kicsit jobban meg kellett izzadniuk, mint az azelőttiben, a részsikerért Kalmáréknak, de a győzelmük egy percig sem forgott veszélyben és a rangadó után bátran ki lehetett jelenteni, megérdemelten nyert a somogyországi alakulat.

Sara Klisura ismét kiválóan játszott, a szerb klasszis megoldásai ezúttal is élményszámba mentettek, ha felé ment a labda, már húzhattuk is be a neve mellé a pontot. Szinte mindig jó megoldást választott, ha kellett ejtett, ha úgy adódott, a hármas vonal mögül támadott, s olyan keresztütései voltak, melyekre csak nagyon kevesek képesek a honi pontvadászatban, sőt… De nem csak ő tett ki magáért, ezen a mérkőzésen, kiderült, óriási erő és potenciál rejlik az 1. MCM-Diamant Kaposvárban, hiszen az utóbbi négy meccsét úgy nyerte meg, hogy nem, vagy csak epizódszereplőként számíthatott csapatkapitányára, karmesterére, Király-Tálas Zsuzsannára. A rendkívül fiatal együttest olyan igazi nagybetűs csapattá változtatta Szasa Nedeljkovics, mely egy pillanatra sem adja fel, s ha lendületbe jön, nagyon nehéz megállítani. Ezen a rangadón is előhúzott a mester a tarsolyából olyan elemeket, melyre képtelen volt reagálni az UTE vezetőedzője, abban pedig biztosak lehetünk, ez még csak a kezdet volt, mégpedig valami nagy dolognak a kezdete.


Női Extraliga:

UTE–1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (19, –23, –17, –19)
Szilágyi út, 250 néző. V: Mezőffy Zy., Szabó P.

UTE: Bezsandolszka 5, Petőváry 8, Szabó L. 10, Carabali 10, Bagyinka 3, Racskovszka 21. Csere: Karabaseva (liberó), Manninger, Kojdova, Németh H., Pécsi. Vezetőedző: Horváth András.

1. MCM-Diamant Kaposvár: Kalmár, Szűcs K., Bodovics 4, Helics 18, Klisura 23, Djurics 8. Csere: Szpin (liberó), Király-Tálas, Szedmák 2, Matics 11, Kump. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Címkék: Röplabda, Újpest, extraliga, Diamant, sport