Immáron hatodik alkalommal rendezi meg a kaposvári logisztikai ezred a Deseda Félmaratont. A szeptember 26-án rajtoló verseny ezúttal is a megyei kórház mosdósi gyermekosztályának támogatására indul el. Mint korábban, most is az a cél, hogy minél több mindent tudjanak beszerezni a gyermekeknek. Minderről egy sajtótájékoztatón számoltak be tegnap a szervezők.

"A tavaly befolyt nevezési díjból 1,1 millió forint jött össze, amiből tudtunk vásárolni karácsonyra a gyermekeknek különböző játékokat, sportszereket, ping-pongasztalt, csocsóasztalt, illetve olyan szükséges felszerelést, ami megkönyíti a gyermekek életét" - árulta el Gavlik Péter, a 64. Boconádi Szabó József logisztikai Ezred parancsnoka.

A nevezés idén is ingyenes, de kérnek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten anyagilag támogassa a jótékonysági akciót. A versenyt a Kaposvár Arénától indítják. A félmaraton távot egyénileg és váltóban is lehet teljesíteni. De lesz tíz kilométeres és 3200 méteres táv is az örömfutóknak. Ezzel együtt itt rendezik az egyetemi és főiskolai bajnokságot is, amit a kaposvári campus szervez - mondták el a szervezők a sajtótájékoztatón.

deseda félmaraton

A város elkötelezett a tömegsportok iránt, hiszen a cél az, hogy 2030-ra Kaposvár a legegészségesebb települések közé tartozzon.

"A város tud építeni infrastruktúrát ahhoz, hogy mindenkinek meg legyen a lehetősége a sporthoz és ez az elmúlt években nagyon nagy mértékben fejlődött is Kaposváron. De ahhoz, hogy ez élettel teljen meg, ahhoz szükség van civil szervezetekre és olyan szervezetekre is mint a logisztikai ezred, vagy akár a Szent István Egyetem, hiszen hiába vannak ezek a gyönyörű sportpályák, sporteszközök a városban, hogyha oda nem szervezünk közös programokat" - mondta el Borhi Zsonbor, Kaposvár alpolgármestere.

A sajtótájékoztató végén a két legsikersebb kaposvári maratonistának, Nádasdi Eszternek és Nagy Tamásnak jelképesen átadták a verseny különleges rajtszámait.

Címkék: félmaraton, jótékonyság, deseda, sport