A Kaposvári Röplabda Akadémia két párosa is felállhatott a dobogóra a Siófokon megrendezett "Kispest Open 3. forduló" elnevezésű, négycsillagos, ranglista-pontgyűjtő viadalon. A fiú U20-as mezőnyben Tóth Máté és Fenyő Balázs 15 induló közül szerezte meg a bronzérmet, a leány U14-es korcsoportban pedig Vida Eszter és Ferencz Emese a 14 párost felsorakoztató mezőnyben végzett a harmadik helyen. Az U16-os tornán a születésnapját ünneplő Őszi Janka, Őszi Nóra ikerpár a kilencedik helyen zárt. 

Az U14-es leányoknál a magyar ranglista élmezőnyében tanyázó Vida, Ferencz duó Siófokon is igazolta tehetségét. A RÖAK lányai az A-csoportban háromból három meccset nyertek, így bejutottak a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a Kolcsár, Sótonyi egységet 21:15 arányban verték a mieink, az elődöntőben aztán a későbbi második Fürj, Helmeczi egység jobbnak bizonyult a kaposváriaknál. Eszter és Emese nem hagyta annyiban, és a bronzmérkőzésen, izgalmas csata végén, 21:19 arányban győztek a békéscsabai Erdős, Liker kettős ellen, így az eredményhirdetés során felállhattak a dobogóra, ami mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény.

strandröplabda Siófok

Az U16-os korosztályban ezúttal sem volt könnyű dolga a két Őszi lánynak. Janka és Nóra - akik a verseny napján ünnepelték a 15. születésnapjukat - a csoportkörben egy összecsapást nyert, egyet pedig elvesztett, a nyolc közé jutásért kiírt találkozón pedig a Nagy-Horváth, Rózsás egység jutott el előbb a 21. pontig. A kaposvári reménységek azonban így is újabb értékes ranglista-pontokkal gazdagodtak.

A fiú U20-as torna üde színfoltja volt a Tóth Máté, Fenyő Balázs páros. A fiúk a közelmúltban egy negyedik helyezéssel mutatkoztak be az országos mezőnyben, a Balaton partján pedig még ezt is sikerült felülmúlniuk. Máté és Balázs a csoportkörben aratott bemutatkozó győzelemnek köszönhetően bejutott a negyeddöntőbe, ahol 21:17-re megverte a Tálos, Bandi duót. Az elődöntőben a későbbi győztes Petik, Sándor páros magabiztosan nyert a kaposváriak ellen, akik a bronzmeccsen mindent beleadtak, és 21:18 arányban legyőzték a fővárosi Péli Ivánt és Péli Rudolfot. Soha rosszabb szereplést!

"A mai napon a legnagyobb kihívást szerintem mindenkinek az időjárás, a hatalmas szél jelentette. A kulcs véleményem szerint a türelmes, biztos játék volt, ami ment egészen az elődöntőig. Itt megkaptuk az addig idegen pályát, ahol a szél nem szemben, illetve háttal fújt, hanem oldalról jött, a meccs második felére pedig késő volt a játékba lendülés, így kikaptunk a későbbi győztes csapattól. A bronzmeccsre sikerült alkalmazkodni a pályához, megint higgadt fejjel tudtunk játszani, és ezzel behúzni a 3. helyet" - értékelte a látottakat Fenyő Balázs. 

A RÖAK Kaposvár párosai az előttünk álló hetekben is több országos versenyen szeretnék gyarapítani ranglista-pontjaik számát.

Címkék: röak, strandröplabda, utánpótlás, siófok, sport