Befejeződött a kicsit hosszúra nyúló 2019-2020-as kaposvári kispályás bajnokság, melyet a Sportpálya 2004 Egyesület szervez már hosszú évek óta. A járványhelyzet miatt csak május végén kezdődött a tavaszi szezon, mely most, a nyár közepén ért véget. A csapatok nagy része vállalta a küzdelmeket és lejátszották a kijelölt találkozókat, csak egy-két meccs maradt el.

A pontvadászat győztese végül az Ebola gárdája lett, egymás elleni eredmény döntött az első két hely sorsáról, ilyen még nem volt a bajnokság történetében. Második helyen a Pomeg ABC alakulata végzett, a bronzérmet a Ferro-Alibi szerezte meg.

Szerdán este volt az eredményhirdetés, melyen az első öt helyezett csapat részesült tárgyjutalomban, a dobogósok kupát és érméket is kaptak. A gólkirályi címen 2 játékos osztozott, mindegyikük egyaránt 27 találatot ért el. Vadas Zalán a Pomeg ABC színeiben, míg Kuti Krisztián a Zsíroskönyér illetve a QLR PC Bontó csapatában rúgta góljait.

Szeptember elejére tervezik a rendezők a következő bajnoki szezont, remélhetőleg semmi nem szól közbe és el lehet indítani a pontvadászatot.

A Focivilág Kupa utolsó fordulójának eredményei:

Maker Autó-Ferro-Alibi 1-7
Góllövő: Mayer Barna, ill. Németh 3, Besenyei, Molnár, Ágoston, Balogh.

A bronzérem eléréséhez fontos mérkőzést vívott a Ferro, ennek megfelelően mindent megtettek a győzelemért, és magabiztosan nyertek ezen a találkozón.

Nyár FC- Baté SE 3-2
Góllövő: Kormos 2, Szente B, ill. Muretics, Epstein.

Szoros összecsapást produkált a két gárda, a Nyár FC-nek jobban kellett a három pont, így ők többet tettek a győzelemért, ha kis különbséggel is, de nyertek.

Pomeg ABC-Polgármesteri Hivatal 7-3
Góllövő: Vadas 4, Gimesi, Jovánczai P, Szabó, ill. Kozicz 2, Lovász.

Mindkét egylet csere nélkül érkezett a találkozóra, de ez nem látszott a játékon, végig bírták erővel. A Pomeg a kapu előtti határozott játékának köszönhetően nyert.

Meta Fitness-Nyár FC 0-5
Góllövő: Szente B 3, Szente R, Orosházi.

Mezőnyben jól helyt állt a Meta Fitness, de a zártan védekező ellenfelük meghiúsította támadásaikat. Ha el is jutottak helyzetig, azokat sorra kihagyták.

Baté SE-Cefre FC 1-4
Góllövő: Kreizer, ill. Erdei 2, Rákosa 2.

A találkozó első félidője még szoros volt, ekkor még tartotta magát a batéi alakulat. A második játékrészben azonban a Cefre kijátszott helyzetekből az ellenfele fölé kerekedett, feltörte annak védelmét.

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE:

1. Ebola
2. Pomeg ABC
3. Ferro-Alibi
4. Nyár FC
5. Polgármesteri Hivatal
6. Maker Autó
7. Cefre FC
8. Interspájz
9. M-Car Bérautó
10. QLR PC Bontó
11. Royal Fröccs
12. Liberi
13. Zsíroskönyér FC
14. Somogy Sportja All Stars
15. Matracvarázs
16. Lechler Autófesték
17. Baté SE
18. MRACSKÓ Mihály
19. META FITNESS
20. Rapamoto

Címkék: gólkirály, bajnok, labdarúgó, kispálya, bajnokság, sport