Az előző idényt egy Magyar Kupa bronzéremmel zárta a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata, a bajnokságot azonban a koronavírus-járvány miatt nem fejezték be. A szezon megszakításakor a kaposvári alakulat a harmadik helyen állt az Extraligában.

Az együttes a közelmúltban tartott sajtótájékoztatót, ahol elhangzott: a következő szezonban a döntőbe jutást tűzték ki célul a bajnokságban és a kupában egyaránt. A jövő évi keret kialakítása jelenleg is zajlik. Nagy József, Kulcsár Adrián, Ignacio Martinez és Jurij Kruzskov személyében azonban már négyen is távoztak az egyesülettől.

- A hiányposztokra mindenképpen hoznunk kell új játékosokat. Ezek az igazolások részben külföldiek, részben magyar játékosok lesznek - tudtuk meg a csapat ügyvezetőjétől, Kulcsár Tibortól.

A sajtótájékoztatón írta alá szerződését Ilia Makarov, aki elsőként kötelezte el magát a csapathoz a tavalyi keret játékosai közül.

Távozók és maradók már vannak.
Távozók és maradók már vannak.

- A csapattársaim és a klub is sokat segített nekem az előző szezonban, hiszen ez volt az első idényem külföldön. Összességében szerintem jó teljesítményt nyújtottunk, de sajnos a vírus miatt nem tudtunk befejezni a bajnokságot - tette hozzá Makarov.

Az is eldőlt, hogy a következő idényben is Ruben Wolochin irányítja majd a Finó gárdáját. Az argentín vezetőedző kiemelte: klub a BL-selejtezőben rengeteg új tapasztalattal gazdagodhat majd.

- Szélesre tárult előttünk egy kapu, ahol nem is igazán tudjuk, hogy mi vár ránk. Nagy kihívás előtt állunk, egy számunkra teljesen új sorozatban indulunk. A legmagasabb szinten játszhatunk majd és rengeteg tapasztalatot gyűjthetünk a világ legerősebb kupájában. Ez a játékosoknak és a klubnak is egy remek tapasztalatszerzési lehetőség lesz - tette hozzá Ruben Wolochin.

A Fino Kaposvár ezen a héten Ilia Makarov maradása mellett Keen Cameron és Bozóki Bence szerződés-hosszabbításáról számolt be eddig.

Információink szerint várhatóan Dunaújvárosból érkezhet majd két magyar játékos, valamint az új légiósok kilétére is hamarosan fény derülhet.

Címkék: átigazolások, fino kaposvár, röplabda, sport