A napokban elkészült a magyar strandröplabdás ranglista, amelyen több kategóriában is előkelő helyezéseket szereztek a RÖAK Kaposvár versenyzői. A felnőtt nőknél négy sportolónk is az első tíz stabil tagja, az U14-es leányok között pedig két helyi fiatal játékosunk áll igen előkelő helyen.

Már az elfogadás előtti végső stádiumban van a 2020-as felnőtt és utánpótlás strandröplabda országos bajnokság versenykiírása. Ennek az egyik nagyon fontos kiegészítő eleme az a ranglista, amelyet már nagyon régóta vártak a versenyzők. A sorrendben, a nemzetközi trendnek és a versenykiírásnak megfelelően is, a legutóbbi egy év (52 hét) hivatalos hazai (országos bajnokság, felnőtt A- és B-kategóriás, nemzetközi világranglista pontszerző és 5, illetve 4 csillagos utánpótlás-versenyek) eredményei szerepelnek. Azaz jelenleg a 2019. április 15-e után lezajlott tornák pontszámait összesítették. A ranglista minden héten hétfőn frissül, mégpedig úgy, hogy bekerülnek a héten lejátszott versenyek eredményei, az egy évvel korábbiak pedig kiesnek.

A felnőtt ranglistán csak a felnőtt versenyeken elért pontszámok szerepelnek. A nőknél a 154 nevet felvonultató mezőnyben a bajnoki címvédő kaposvári egység, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) a ranglistavezető. A klasszis páros 2019-ben is megnyerte a magyar bajnoki címet, emellett több hazai és nemzetközi viadalon is sikerrel szerepelt.

A két testvér, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti ugyancsak nagyot alakított az elmúlt évben, így nem életlenül állnak a rangsor hetedik helyén.

A RÖAK strandröplabda-szakosztályának ifjú reménységei ugyancsak jeleskedtek tavaly nyáron, aminek immár újabb eredményét látjuk: a leány U14-es rangsorban Ferencz Emese és Vida Eszter Dorka az igen előkelő második(!) helyen áll.

A fiú U16-osok között pedig a Szalaki Dominik Attila, Tóth Ágoston duót jegyzik a legjobb, szám szerint a 13. pozícióban.

Mivel egyelőre versenyzési stop van, várhatóan ezek a sorrendek jódarabig nem is változnak majd.

Címkék: ranglista, RÖAK, strandröplabda, siker, Kaposvár, sport