Tavaly májusban avatták fel a dél-dunántúli régió legkorszerűbb uszodáját. A 4,5 milliárd forintból megépült létesítmény tízpályás, ötvenméteres medencéje nemzetközi úszó-, szinkronúszó-versenyek és vízilabda mérkőzések rendezésére is alkalmas.

A versenyuszoda vizét és a többi medencét hat vizisport egyesület használja jelenleg. Itt tartják az edzéseket, versenyeket. Nekik eddig belépésszám után kellett fizetniük. Ez a rendszer változik meg mostantól. A belépődíjat pályabérleti díj váltja fel. Ilyen számítás alapján dolgoznak szinte minden városban.

- A legtöbb uszodában ez úgy történik, hogy van maga a pályabérleti díj, amivel az egyesület lefoglalja magának a pályát, és e felett a belépések után is fizet. Kaposváron jelenleg ezt annyiban módosítottuk, hogy nem kell most már belépésenként fizetni, hanem magát a pályabérleti díjat kérjük csak el, amiről azt tudom elmondani, hogy az önköltségi árnak a kétharmadát teszi ki és jelentősen az országos átlag alatt van - nyilatkozta Löffler Zita, a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A versenyuszodában 7347 forintba kerül egy pálya óránként. Az egyesületeknek 4445 forintot kell fizetniük. Az 50 méteresben 4763 forint helyett pedig 3175 forintot.

Összehasonlításképp: Egerben 5800 forintot, Hódmezővásárhelyen ötezer, Győrben 6800, Debrecenben pedig csaknem a dupláját, 7200 forintot kérnek el a sportegyesületektől.

Címkék: pályahasználati díj, sportegyesületek, csik ferenc versenyuszoda, fürdő