Múlt vasárnap 7 hajóval indult útnak a HidegenLégió, hogy körbevitorlázza a Balatont, és megmutassa, hogy a tó ilyenkor is hajózható. A túra jól sikerült, bár az elmúlt napok szokatlanul szeles időjárása kettévágta az amúgy 5 naposra tervezett programot.

A vihar elvonult, és a meteorológusok előrejelzése szerint a hétvégére szikrázó napsütés és 8 fok várható, így nincs akadálya annak, hogy Balatonlellén megrendezésre kerüljön az idei év első balatoni vitorlásversenye, a IV. Farsangi Regatta. A téli vitorlázás nagyon időjárás függő, ami abból is látszik, hogy míg idén a szél, tavaly a jég okozott némi bizonytalanságot. A tavalyi Farsangi Regatta verseny elindítását a jég majdnem megakadályozta, de végül egy izgalmas verseny tanúi lehettünk, amiről egy gyönyörű image film is készült:

Security Check Required

null

A most szombaton megrendezésre kerülő IV. Farsangi Regatta a Téli Vitorlás Versenysorozat harmadik állomása. A Mikulás és a Szilveszteri Regatta után - ahol mindkét versenyen igen népes mezőny állt rajthoz - izgalmasan áll a pontverseny, még egyáltalán nem látszik, vajon ki nyeri az idei összesített megmérettetést. A mezőnyben ugyanúgy rajthoz állnak profi, sokat látott versenyzők, mint ahogyan amatőrök is.

A szombati eseményen a parton maradók sem maradnak élmények nélkül, hisz Luszi, a Balaton első egész évben működő hajójárata farsangi hajózásra invitálja azokat, akik testközelből szeretnék megcsodálni a téli Balatont.

A Téli Vitorlás Versenysorozat március 14-én zárul a IV. Tavaszi Regattával.

Címkék: regatta, farsang, vitorlás, verseny, tél, Balaton, sport