A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége vizsgálni fogja a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan kaposvári edzői szerepvállalását - írja az MTI. Az MKOSZ honlapjának pénteki közleménye felidézi azt a szerdai hírt, miszerint Ivkovics leül a Kaposvári KK kispadjára, ami azért problémás, mert a felnőtt szövetségi kapitányok alkalmazásának egyik feltétele volt, hogy egyetlen élvonalbeli klubnál sem végezhetnek szakmai munkát.

"A férfi és a női szövetségi kapitány esetében is az volt az elnökség kikötése, hogy nem lehetnek klubedzők, nem végezhetnek szakmai munkát az élvonalban, a díjazásuk ennek megfelelően került megállapításra. Ezt a szerződések egyértelműen rögzítik" - erősítette meg Bodnár Péter főtitkár.

Sztojan Ivkovics
Sztojan Ivkovics, Fotó: Delfinek.hu

Mivel ez a körülmény Ivkovics esetében megváltozott, a január végi elnökségi ülésen napirendre kell tűzniük a szerződés, illetve a díjazás módosításának kérdését. A főtitkár szerint két lehetőség van: vagy hozzáigazítják a szerződést a meglévő feltételekhez és csökkentik a megbízási díjat, vagy újragondolják, hogy ezekkel a feltételekkel milyen szövetségi kapitánnyal képzelik el a jövőt.

A péntek esti DEAC elleni bajnoki mérkőzés előtt Sztojan Ivkovics is megszólalt az M4Sport stábjának, és elmondta, nem aggódik a szövetség elnökségének vizsgálata miatt.

"Én 54 évesen már csak az egészségemért aggódom. Nyolc éve a szövetségnél vagyok, normális a kapcsolatunk. Remélem, meg tudjuk oldani a fennálló helyzetet. Eddig is mindent sikerült megoldanunk. Az MKOSZ felettem van, ők döntenek" - szögezte le a kapitány.

Címkék: MKOSZ, Sztojan Ivkovics, szövetségi kapitány, edző, Kaposvári KK, sport