A többéves hagyományra visszatekintő sérült gyermekeket támogató akciónak és versenynek idén is a zágrábi VMD irodaház adott otthont. A hazánkat képviselő Firefighter Combat Challange Team Hungary négy tűzoltójának saját személyes pártfogoltja is volt, ők ugyanis külön is jótékonykodtak egy kislány javára, akinek fényképét a felszerelésükön viselték.

Ifj. Bodó László, fotó: FCC Team Hungary
Ifj. Bodó László, fotó: FCC Team Hungary

Négy ország közel 300 versenyzője állt rajthoz a nagyszabású eseményen, hogy az öltözet és a felszerelés nehézsége alapján felállított négy kategóriában összemérje erejét és felkészültségét. Az indulóknak 31 emeletet és 666 lépcsőfokot kellett leküzdeniük a földszinttől az épület tetejéig, sok résztvevő esetében akár teljes védőfelszerelésben, sisakban, légzőkészülékkel és légzőpalackkal.

A KÖTÉL Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesületet képviselő ifj. Bodó László időeredménye alig fél másodperccel maradt el a legjobbtól, így végül ezüstérmet szerzett a versenyen legnagyobb kihívást jelentő „Strong” kategóriában. A magyar csapat tagjai voltak még: Czifra Zsolt, Kormos Kristóf és Papp János.

Címkék: lépcsőfutó, ifj. Bodó László, jótékony, verseny, sport