Fontos mérkőzés várt a Kaposvári Rákóczira az OTP Bank Liga NB I. 15. játéknapján. A sereghajtó somogyiak az utolsó előtti helyen álló Zalaegerszeg ellen léptek pályára szombaton. A Rákóczi öt pontos hátrányból várhatta a szintén kieső helyen álló ZTE elleni találkozót.

A Rákóczi Zalaegerszegen eltiltások és betegségek miatt nem számíthatott  Vachtler Csabára, Ádám Martinra és Csiki Norbertre sem.

A megtizedelt csapat mindjárt a találkozó első percében hátrányba került, amikoris egy nagy védelmi hibát kihasználva Ikoba góljával megszerezte a vezetést a ZTE.

Gyors gól a ZTE-től

Villámgól Zalaegerszegen! A vendég Kaposvári Rákóczi FC 38 másodperc után került hátrányba a ZTE FC Zalaegerszeg vendégeként - Ikoba óriási passzt...

A folytatásban is inkább az történt a pályán, amit a hazai csapat akart. Sok volt a szabálytalanság, és bár adódtak helyzetek a kaposváriak előtt is, a 39. percben mégis a ZTE növelhette tovább előnyét Zoran Lesjaknak köszönhetően. A zalai gárda így megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre.

A szünetet követően visszaesett a tempó és a színvonal, a ZTE őrizte előnyét, a vendégek pedig hiába próbálkoztak, komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani. Ezzel megszakadt a Zalaegerszeg hét meccs óta tartó nyeretlenségi sorozata, a Rákóczi ugyanakkor sorozatban a nyolcadik bajnokiját veszítette el.

A kiesési rangadón elszenvedett vereséget követően a Kaposvárnak az újévben már bravúrokra lesz szüksége ahhoz, hogy bentmaradhasson az első osztályban.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-Kaposvári Rákóczi 2-0 (2-0)
Zalaegerszeg, 1200 néző, v.: Pintér

Zalaegerszegi TE FC:
Demjén - Bolla, Bobál D., Lesjak, Bedi - Stieber (Babati, 86.), Mitrovic (Kiss M., 88.), Kocsis G.,  Radó (Grumic, 82.) - Ikoba, Bobál G.

Kaposvári Rákóczi FC:
Pogacsics - Nagy J., Fodor, Nagy T. (Hegedűs, a szünetben), Hadaró - Jakimiv, Szakály A., Nagy R. (Zsiga,73.), Csiki (Balázs, 57.) - Beliczky, Ádám

Gólszerzők: Ikoba (1.), Lesjak (38.)
sárga lap: Mitrovic (71.), illetve Nagy T. (43.), Nagy J. (45.), Beliczky (91.)

Címkék: ZTE, Zalaegerszeg, vereség, Rákóczi, Kaposvár, sport