Csütörtökön 18 órától, a sereghajtó Hungast-Haladás ellen játssza az óesztendő utolsó hazai bajnoki mérkőzését az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. A lányok szeretnének győzelemmel elköszönni egyre gyarapodó, lelkes szurkolótáboruktól.

A két csapat az elmúlt két évben jó néhány emlékezetes mérkőzést vívott egymással. Fájó emlék a 2018-as osztályozó-párharc, amelyet a szombathelyiek 3:2 arányban nyertek meg a somogyiak otthonában. Az elmúlt szezonban, a rájátszásban futott össze egymással a két alakulat, és mindkét fél hozta a hazai meccsét. Az idén ősszel, az Extraligás pontvadászat második fordulójában a Diamant magabiztosan győzött a vasi megyeszékhelyen, és Tálasék olyannyira elkapták a fonalat, hogy nyolc forduló elteltével, hét sikerrel és mindössze egyetlen vereséggel a tabella második helyén tanyáznak. A cél továbbra sem változott: a csapat, története során először, szeretne bejutni a legjobb négy közé, és mindenképpen biztató, hogy jelenleg 15 pont az előnye az ötödik helyezett UTE előtt.

A Haladás eben az évadban eddig egy mérkőzést nyert, nagy küzdelem végén kerekedett felül az MTK otthonában. Az együttes alapemberei közé tartozik a két kaposvári kölcsönjátékos, Vacsi Evelin és Császár Norina. A vasiak vezetőedzője az a Leiszt Máté, aki a nyáron a magyar Universiade-válogatott szakvezetőjeként bravúros negyedik helyezést ért el Nápolyban.

A papírforma a kaposváriak sikerét ígéri a csütörtökön 18 órakor kezdődő összecsapáson. Ha a lányok odafigyelnek, akkor össze is jöhet az újabb diadal. Jó hír, hogy Szerencsés-Miklai Zsanett már ott lehet a társakkal a bemelegítésnél és nem a nézőtérről, hanem a cseresorból figyelheti a találkozó alakulását.

A Diamant-lányokra komoly feladat vár a jövő héten: kedden Magyar Kupa, pénteken pedig bajnoki összecsapáson lépnek pályára az idén még veretlen Nyíregyháza otthonában. Ezt követően csaknem egy hónap szünet következik, és január 10-én folytatódik a bajnokság.

Címkék: Haladás, Magyar Kupa, Vasas, Extraliga, sport, Kaposvár