Szvoboda Bence (27) az idei évben a cseh és a magyar egyéni bajnoki cím mellé begyűjtötte a csapatbajnoki titulust is. A HTS KTM Team színeiben két futamgyőzelemmel járult hozzá az újabb elsőséghez.

Ajkán csaptak össze a magyarországi motokrosszos egyesületek, hogy eldöntsék, melyikük a legjobb a 2019-ben. A somogyiak büszkesége, Szvoboda Bence a HTS KTM Team csapatát erősítette az MX Open bajnoki harcban legyőzött Hugyecz Erikkel (27) és az idei év MX2-es bajnokával, Varga Mimóval (21) kiegészülve. Tavaly egy kiélezett kettős csatában lett a legjobb alakulat a HTS Team, idén viszont a lehető legnagyobb fölénnyel diadalmaskodtak a patinás eseményen.

A 2019-ben tizedik magyar bajnoki címét ünneplő Szvoboda két futamgyőzelemmel is kivette a részét a csapateredményből. Az első futamát fél percnél is nagyobb előnnyel nyerte, a második futamában viszont a rajttól a célig izgalmas párharcot vívott Hugyeczcel. A versenyre kilátogató közönség fergeteges hangulatot teremtett, minden méteren buzdította a két kiváló versenyzőt, akik már csak presztízsből is komolyan vették ezt az ütközetet.

Hugyecz a rajttól kezdve mutatta az utat Szvobodának, aki így folyamatosan kapta a földszórást csapattársától, megnehezítve ezzel számára a látási viszonyokat és a motorkezelést. De Szvoboda nem hagyta magát, végig ott maradt Hugyecz hátsó sárvédőjén a 15 plusz két perces sprintfutamban. Amikor Hugyecz hibát vétett, egy határozott manőverrel megelőzte őt az utolsó kör kezdetén. A kaposvári sportoló így csapata legeredményesebb versenyzője lett ezen a napon.

"Nem volt tétje a csapat szempontjából már az utolsó futamnak, mert nagy előnnyel vezettük az összesítést, engem viszont hajtott a bizonyítási vágy, hogy a kisklunlacházi vereség után legyőzzem a csapattársamat. Komoly harc volt, Erik egy centi előnyt sem hagyott nekem, erős ellenfél volt, ahogy egész évben. Örülök, hogy most én voltam a jobb, és annak is, hogy egy újabb csapatbajnoki titulussal járulhattam hozzá a HTS Team sikerlistájához. Köszönettel tartozom a csapattulajdonosnak, Horváth Lajosnak, akinek a bizalmát immár nyolcadik éve élvezem, és minden segítőmnek, barátomnak, támogatómnak, akik segítettek a háttérből. Végre jön egy kis pihenő egy nagyon hosszú és megterhelő szezon után" - értékelt Szvoboda Bence a leintés után.

Címkék: Szvoboda, motokrossz, bajnok, sport