A Bozsik Intézményi Gyermeklabdarúgás tanévnyitó fesztiválját rendezték Telkiben, a Magyar Labdarúgó Szövetség fellegvárában. A megnyitó ünnepségen részt vett Nyilasi Tibor, egykori hetvenszeres válogatott labdarúgó, az MLSZ elnökségi tagja, felszólalt Kovács Szilveszter Grassroots-igazgató is. A rendezvényt megtisztelte Jorge Diaz, a FIFA grassroots menedzsere és Olivier Doglia UEFA Development manager is, akik szintén szóltak a megjelentekhez.

null

A Globall Football Parkban Somogy megyéből kaposvári Berzsenyi, a II. Rákóczi Ferenc iskola, a marcali Noszlopy iskola és a darányi Általános Iskola csapatai vettek részt. A Darányiak jól kezdtek, 6-0-ra győztek Sátoraljaújhely ellen, Szigetszentmiklóssal döntetlent (1-1) játszottak. A délutáni programban már csak két vereség volt, Győr Gyárváros 0-3, Gyöngyössolymos 2-4. Összességében a 4. helyen végzett Darány csapata.

A Somogy megyei csapatok közül a marcali Noszlopy Általános Iskola csapata érte el a legjobb helyezést a harmadik hellyel. A kaposvári Berzsenyi Általános Iskola 4., a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 5. helyet szerezte meg. A Rákóczisok a Fair Play díjat is elnyerték sportszerű játékukkal és példamutató szereplésükkel a pályán, valamint a pályán kívül. A fesztivál keretében volt válogatott játékosokkal és NB I-es edzőkkel is találkozhattak a játékosok.

null

A díjakat többek között az UEFA és a FIFA képviselőjétől, Nyilasi Tibortól, Pisont Istvántól, Kozma atyától, Őze Tibortól, Kulcsár Szilvesztertől vehették át a résztvevő csapatok, játékosok.

A Tanévnyitó Fesztivál keretében közel 900 amatőr labdarúgó vett részt az óvodás korosztálytól a középiskolás korosztályig. A fesztiválon 2012-óta díjazzák óvodapedagógusokat, pedagógusokat, edzőket.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az elismerés értékét növeli, hogy a helyi kisközösségek jelölik az arra érdemes embereket: Somogy megyéből Kőrösi András, Kulcsár Bence, Utasiné Kenderák Tímea részesült elismerésben.

Címkék: telki, bozsik program, labdarúgás, sport