Szeptember 14-én és 15-én a somogyi megyeszékhelyen rendezik meg az Rövidtávú Országos Egyéni és Váltó Bajnokságot, nem mindennapi mezőnnyel! A versenynek köszönhetően a kaposváriak testközelből is megismerhetik ezt a sportágat, ugyanis az indulók a belvárosban keresik majd az ellenőrző pontokat.

A Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség pályázatán nyerte el a 2019. évi Országos Rövidtávú Egyéni Bajnokság és Országos Rövidtávú Váltó Bajnokság rendezési jogát. A rangos viadalra a bajnoki kategóriában egyéniben 1129 (!), váltóban pedig 242 csapat (841 fő) nevezése érkezett be. Ezen kívül a kísérő (nyílt) kategóriákban is csaknem 100 nevezés érkezett, mindkét napra. Egyéniben a legfiatalabbak a 14 éves korcsoportban, míg a legidősebbek a 85 év felettiek korcsoportjában mérhetik össze egymással a tudásukat.

A szombati napon délelőtt a selejtező futam zajlik a Berzsenyi Park-Nemzetőr Sor-Honvéd utcai tömb területén. A verseny biztonságos lebonyolítása érdekében a szervezők a rendőrség közreműködésével szombat délelőtt 10-12 óra között lezárják a Kossuth Lajos utca Damjanich utca és 48-as Ifjúság utca közötti szakaszát, valamint szakaszos forgalomlezárásra kell számítani a Honvéd utca 29 előtti Intelligens gyalogátkelőhelynél is. Az esetleges torlódások elkerülése végett a szervezők azt kérik, hogy aki teheti, kerülje el ezen útszakaszokat a jelzett időszakban.

A délutáni Egyéni Döntőt Kaposvár belvárosában bonyolítják le. A tervek szerint ellenőrző pontokat helyeznek el a belváros számos pontján, melyeket a versenyzőknek meg kell keresni. A versenyközpont a Katolikus Gimnáziumban, a cél pedig a Noszlopy Gáspár utca Kossuth tér felőli végén lesz. A futam 15.30 órakor, az ünnepélyes díjátadó pedig 18 órakor kezdődik.

Vasárnap a Kaposvári Egyetem Campusa lesz a versenyhelyszín. A váltó verseny 10 órakor kezdődik, és a 14 órai eredményhirdetésen 7 kategória dobogósait szólítják ki a pódiumra. A Kaposvári Egyetem nagy parkolóját ezen a napon a tájfutók foglalják el – tájékoztatta honlapunkat az egyesület elnöke, dr. Pavlovics György.

Címkék: tájfutás, országos bajnokság, kaposvár, sport