Augusztus 24-én, szombaton, a jubileumi, XV. Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval ér véget az idei Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat. A szervezők immár hagyományosan Vonyarcvashegyen, a Lido strandon várják a somogyi, zalai és Veszprém megyei strandok csapatait, hogy összemérjék egymással az erejüket több sportágban.

A helyi szervezők az idén nyáron, július 6-a és augusztus 17-e között, három megyében, összesen 39 helyszínen várták a sportolni szándékozókat, minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon. 2019-ben kettővel nőtt a programban részt vevő helyszínek száma, Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig két-két stranddal vett részt az eseményeken. Tovább folytatódott a strandi sporteszközök fejlesztése az EMMI Sport Szakállamtitkársága és a Balaton Fejlesztési Tanács jóvoltából. A mozogni vágyók immár 14 strandon találtak teqball-asztalt, és újdonságként, négy helyszínen lehetett kipróbálni a tchoukball elnevezésű játékot.

Az idei, jubileumi, szezonzáró Sporttalálkozót augusztus 24-én, szombaton 9 órától, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon tartják. A hagyományos rendezvényen a szervezők reményei szerint minél több somogyi, zalai és Veszprém megyei strand képviselteti magát egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapattal. Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül majd, melyik a Balaton legsportosabb települése.

Címkék: nyaral, sportol, , Mozdulj Balaton, strand