Kedden és szerdán már a döntőket rendezték a 15. Intersport Ifjúsági Sportfesztiválon, Kaposváron. A nagyszabású nemzetközi megmérettetésen ismét kiválóan szerepeltek a helyi fiatalok. A kosárlabdázók három, a labdarúgók kettő, a röplabdázók pedig egy aranyérmet szereztek.

Az idei labdarúgótornán a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia a kisebb korcsoportokban képviseltette magát, és a 9 évesek meg sem álltak az első helyig. A „Zöld” elnevezésű együttes a fináléban 6-0-ra verte román ellenfelét. A 13 esztendősök között a helyi fiatalok az elődöntőig jutottak, ott azonban egy román alakulat megállította őket. Az U15-oös korosztályban a Kaposvári Lobogó az aranyéremért lépett pályára a Hungary Team elnevezésű gárda ellen, és 3-2-es győzelmet aratott.

A kaposvári kosárlabdázók kiemelkedően teljesítettek az idén! Az U10-es korosztályban a Kasi B csapata 71:37 arányban verte a munkácsiakat a fináléban, így elhódította az aranyérmet. A Kaposvári KK korosztályos együttesei az U16-os és az U18-as korosztályban is a legjobbnak bizonyultak: a fiatalabbak egy ukrán, az idősebbek egy finn alakulatot győztek le magabiztosan. A palánkok alatt három kaposvári negyedik helyezés is született.

Kaposvári aranyérmet is hozott a 15. Intersport Ifjúsági Sportfesztivál röplabdatornája. A Kaposvári Röplabda Akadémia U16-os leány együttese a Kaposvár Arénában megrendezett döntőben 3:1 arányban múlta felül a korosztályos grúz röplabda válogatottat. Az U14-es lányok mezőnyében egy második és egy negyedik, az U16-os fiúknál pedig egy második hely jutott a RÖAK-nak.

A kézilabdatornán ezúttal nem szurkolhattunk somogyi sikerekért, itt két első hely került Csíkszeredára, kettő Fehéroroszországba, egy-egy pedig Ráckevére és Simontornyára.

Címkék: arany, foci, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, Kaposvár, sport