Az elmúlt hét második felében, négy sportágban kezdődtek meg a küzdelmek a különböző korosztályokban, és a legjobbak már elverekedték magukat az elődöntőig. Az eddigi eredmények alapján már borítékolható, hogy labdarúgásban, kosárlabdában és röplabdában is lesz majd somogyi érem az idei fesztiválon is.

Az ifjú futballistáknál az U9-es korosztályban a kaposvári Bene Ferenc Akadémia B-jelű együttese játszhat döntőt a román Cosmos gárdájával, a 13 éveseknél pedig a Bene zöld csapata szintén egy román alakulattal csatázhat a fináléba kerülésért. A kosárlabdapályákon a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola növendékei vitézkedtek a kisebbeknél, és az U10-es tornán a Kasi B az első, a Kasi A pedig a harmadik helyért küzdhet a helyosztók során. A 14 éves lányoknál a Mágusok számára szintén a bronzérem lesz a tét az utolsó meccsen. Az U16-os fiúknál a KKK, az U18-asoknál pedig a KKK és a Monok SE is éremmel fejezheti be a küzdelmet, ha minden a tervek szerint alakul.

A röplabdapályákon is biztosan születik majd kaposvári érem, ugyanis a RÖAK több csapata is eljutott a döntőig, illetve a bronzcsatáig. A 16 éves fiúknál egy ukrán gárda, a 16 esztendős lányoknál pedig a grúz válogatott lesz a mieink ellenfele az első helyért kiírt találkozón. Az U14-es lányoknál a RÖAK B a negyedik lett, miután négy szettben kikapott a Sümeg-Dabronc csapatától, a RÖAK A pedig a második helyen zárt az olasz SD Volley Arluno elleni 3:0 arányú vereséggel.

Címkék: Sportfesztivál, fiatal, döntő, Kaposvár