A labdarúgótornán a kaposvári Bene Ferenc Akadémia ezúttal a kisebb korcsoportokban nevezett, és az U8-as együttes az első napokban a tapasztalatszerzés jegyében rúgta a labdát, az U9-esek viszont hibátlan produkciót nyújtottak az elmúlt napokban. Az U10-es korosztályban és az idősebbek között négy csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, és a Rákóczi utánpótlásának képviselőin kívül a Kaposfüred, a Dél-Balaton FC, a Kaposvölgye, a Nagybajom, a Toponár, a Barcs, a Balatonföldvár és a Kaposvári Lobogó fiataljai is vitézkedtek a gyepen. A torna kiemelt nyitó mérkőzését ezúttal egy olasz és egy angol együttes játszotta a stadionban, az ünnepélyes megnyitó után, és 1-1-es döntetlennel ért véget az összecsapás. Hétfőtől már a kieséses szakasz következett több korcsoportban, szerdán délutánig pedig eldől, kik szerzik meg az idei aranyérmeket a fesztiválon.

Az idei rendezvény egyik érdekessége, hogy a kosárlabdatorna csaknem annyira népszerű, mint a labdarúgók erőpróbája. A Kaposvári Sportiskola, a Kaposvári KK, a Monok SE, a Gyakorló és a Mágusok fiataljai ezúttal is megmutathatják, hogy mire képesek a külföldi riválisok ellen, és plusz élményt jelent, hogy a vadonatúj Kaposvár Arénában is pályára léphetnek csapataink.

A röplabdatornán a grúz leány válogatott szereplése ígért külön izgalmakat és látnivalót, és a Kaposvári Röplabda Akadémia fiataljai az idén is szorgalmasan nyerik a szetteket. Az U16-os lányok például játszmavesztés nélkül, három győzelemmel hozták le a csoportkört.

A kézilabdatorna ugyancsak bővelkedik látványos jelenetekben, és amikor véletlenül pihen a labda, a tizenévesek akkor sem unatkoznak, ugyanis a Kossuth téren kialakított fesztiválfaluban mindig történik valami.

Az idei fesztivál kedden és szerdán a döntőkkel ér véget, és a remények szerint ezúttal sem maradunk hazai első helyek nélkül.

Címkék: Sportfesztivál, fiatal, Kaposvár