Ahogy korábban már a Nemzeti Sport is beharangozta, a pro licenccel rendelkező Disztl László lett a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője. Az 57 éves szakember korábban dolgozott már Somogy megyében, hiszen az NB II.-es BFC Siófok csapatát irányította.

Disztl László (Fotó: Nemzeti Sport)
Disztl László (Fotó: Nemzeti Sport)

Disztl Lászlót testvérével, Péterrel együtt került Bajáról Székesfehérvárra, ahol mindketten részei voltak a Videoton nagy UEFA-kupa menetelésének. Ezt követően a Budapest Honvéd csapatához kerültek, ahol két magyar bajnoki címet is bezsebelhettek, majd Disztl László Belgiumban folytatta pályafutását. A védő itt is szép sikereket ért el, hiszen két bajnoki aranyig és egy kupagyőzelemig menetelt az FC Bruges csapatával. Továbbá szerepelhetett a KEK-ben és a Bajnokok Ligájában is. A magyar válogatottban 1984 és 1993 között 28 alkalommal lépett pályára és egy gólt szerzett. Tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon részt vevő csapatnak.

Disztl László az edzői diplomáját Belgiumban szerezte meg. 1995-ben kezdett el dolgozni a székesfehérvári utánpótlásban, majd később a felnőtt csapat edzője lett. 1999 és 2000 közt Zalaegerszegen vállalt munkát. Majd volt a Veszprém, a BKV Előre és a Mór edzője, valamit dolgozott az MTK utánpótlásánál is. 2005-ben tért vissza Székesfehérvárra, ahol vezette az utánpótlást, majd a második csapatot is. Vezetőedzőként legutóbb a szintén Somogy megyei BFC Siófoknál tevékenykedett.

Waltner Róbert
Waltner Róbert

Disztl László papíron lesz csak a Rákóczi vezetőedzője, a legénységet továbbra is Waltner Róbert irányítja majd. Disztl László természetesen számos tapasztalattal, tanáccsal és ötlettel tudja segíteni kollégáját. Waltner Róbert korábban elvégezte az A licences edzői tanfolyamot, ami a jelenlegi szabályok értelmében a másodosztályig elég vezetőedzői pozíció betöltésére. Az ambiciózus szakember természetesen nem áll meg, s amint indul, beiratkozik a pro licences képzésre.

A nyári igazolásokkal is egyre jobban halad a csapat. Az előző szezon egyik kiemelkedő játékosa, a kölcsönben játszó Nagy Richárd két éves szerződést kötött a klubbal.

Nagy Richárd (Fotó: Rákóczifc.hu)
Nagy Richárd (Fotó: Rákóczifc.hu)

Nagy Richárdnak is nagy szerepe volt abban, hogy a Rákóczi az élvonalban játszhat idén, hiszen a 25 éves labdarúgó remek játékkal és hat góllal segítette a csapatot az előző szezonban. A középpályás korábban a Vác csapatát erősítette, ahonnét a szintén első osztályú Mezőkövesd Zsóryhoz igazolt. Innen érkezett tavaly kölcsönbe a Rákóczihoz, ahol most már élő szerződése van.

További hír még, hogy elmarad a csapat FK Ural ellen tervzetett péneki edzőmeccse. Az orosz élvonalban szereplő együttes a csütörtök esti órákban mondta le a pénteken 18 órára tervezett barkóci edzőmérkőzést.

Címkék: edzőmeccs, igazolás, vezetőedző, hírek, rákóczi, sport