A Nemzeti Sport információi szerint Disztl László, a korábbi 28-szoros válogatott hátvéd lehet az a szakember, aki a hivatalos előírásnak megfelelően „adja” az edzői diplomáját, amelyet Belgiumban szerzett meg. A magyar élvonalban ez ideig a ZTE-nél és a Fehérvár FC-nél dolgozott vezetőedzőként, legutóbb 2008 tavaszán ült NB I-es csapat kispadján.

Disztl László (Fotó: Török Attila)
Disztl László (Fotó: Török Attila)

A Rákóczi egyébként péntek este lejátszotta első felkészülési mérkőzését. A horvát élvonalbeli Slaven Belupót 2-1-re legyőzte a Waltner Róbert által irányított csapat. A Mezőkövesdről újabb kölcsönbe érkező Nagy Richárd 7. percben szerzett góljával szerzett vezetést a Kaposvár, és bár erre még jött válasz, a végjátékban Szabó Alex is betalált, így alakult ki a végeredmény.

A klub tájékoztatása szerint július 25-re vélhetően csaknem véglegessé válik a keret, amelyben biztosan helyet kap egy-két légiós is.

Bár az újonc több külföldi futballistát is szerződtetne, a költségvetés korlátozza a lehetőségeket. A horvát élvonalban szereplő Slaven Belupo ellen pénteken 2–1-re nyertek a zöld-fehérek, a következő tesztmérkőzésüket július 2-án, kedden játsszák idegenben a szlovén Nafta Lendava ellen 17 órától.

Címkék: Disztl László, vezetőedző, Rákóczi, Kaposvár, sport