Július 4-e és 10-e között rendezik meg Kaposváron az idei Intersport Ifjúsági Sportfesztivált, és az elmúlt évekhez hasonlóan, a labdarúgás mellett további három sportág, a kézilabda, a kosárlabda és a röplabda küzdelmeit is láthatják az érdeklődők. Az egyhetes, nagyszabású viadalon harminc országból csaknem ötezer fiatal élvezi majd a város vendégszeretetét.

Az első fesztivált még 2005 júliusában tartották Kaposváron, a 15 résztvevő nemzet labdarúgóit az Aranycsapat két legendája, Buzánszky Jenő és Grosics Gyula köszöntötte. Az ötödik rendezvényen, 2009-ben, 24 ország fiataljai vettek részt. 2014-ben már a tizedik, jubileumi fesztivál következett a sorban, és Kaposvár legnagyobb rendezvényén a futball mellé a kosárlabda, a kézilabda és a röplabda is bekerült a programba.

ifjúsági sportfesztivál

Az idei évben a korábbiakhoz képest változás, hogy ezúttal péntektől szerdáig tartanak majd a küzdelmek a város sportpályáin és csarnokaiban: az ünnepélyes megnyitót július 5-én, pénteken este tartják a Rákóczi stadionban, a döntőket pedig 9-én, kedden és 10-én, szerdán játsszák majd a legjobbak. Ahogy eddig is: a Kossuth téri fesztiválfalu lesz az esemény központja: itt is különböző programok várnak minden résztvevőt és érdeklődőt. Újdonság, hogy a májusban átadott Kaposvár Aréna is bekapcsolódik a programba, itt kosárlabda mérkőzéseket játszanak majd.

„Nagy öröm számunkra, hogy újra Kaposváron láthatjuk vendégül ezt a több ezer embert. Visszatér hozzánk a grúz röplabda válogatott, valamint a Feröer-szigetekről is várunk fiatalokat. Rajtuk kívül nagyon sok nyugat-európai együttest láthatunk vendégül. Felkészültünk a fesztiválra, és az a célunk, hogy a résztvevők ne csak a pályán, hanem azon kívül is érezzék jól magukat Kaposváron.” - mondta a szervezők képviseletében Hangai István.

A torna összes mérkőzését ingyenesen lehet megtekinteni.

 

Címkék: sportfesztivál, Intersport, nemzetközi, kosárlabda, labdarúgás