Első megyebajnoki fináléjára készült a fehérmezes Monok SE a nyolcszoros bajnok Tüskevár ellen. Az összecsapás Pöttendi Gáboréknak indult jobban, hiszen csapata már az első negyed végén jobban állt, a félidőben ráadásul már hat ponttal ment a Monok SE.

Nem hagyta magát azonban a Tüskevár. Király Koppány vezetésével a harmadik negyedben eltüntették a két csapat közötti különbséget, így izgalmas véghajrá várt a szépszámú közönségre. A zárójátékrész elején át is vette a vezetést a kékmezes gárda, a Monok SE csapatának azonban erre is volt válasza.

Szőnyi kosarával ismét a fehérmezesek vezettek, Domonkos kihagyott triplakísérlete után pedig már nem volt visszaút a Tüskevár számára. Pöttendiék végül 65-61-re nyerték a finálét, amivel a Monok SE fennállása első megyebajnoki címét szerezte.

A döntő legjobb játékosának végül a 30 pontig jutó Szőnyi Dánielt választották, míg a bajnokság legjobbja a Meló-Diákos Tóth Kristóf lett. Utóbbi játékos kapta a legtöbb pontot szerző játékosnak járó díjat, míg a legtöbb tripla a Henger KK-s Hernesz Péter nevéhez fűződik.

A bajnokság legjobb játékvezetőjének Mester Milánt választották, míg a fair play-díj a Henger KK együtteséhez került.

A mérkőzést ezúttal is élőben közvetítettük!

Monok SE - Tüskevári SE 65-61

Uploaded by Kapos Pont 2 on 2019-05-05.

Címkék: monok se, somogy megyei kosárlabda bajnokság, tüskevár, sport