Izgalmas, közönségszórakoztató első félidőt hozott a Tiszakécske elleni bajnoki mérkőzés, melyen újra sokan buzdították a játékosokat a kapu mögött.

Talán a szurkolásnak is köszönhetően az első percekben a kapuja elé szegezte a Rákóczi a Tisza-partiakat. Ez helyzetek szempontjából is megmutatkozott, de az első negyed órában vagy Helesfay kapus, vagy a védők tudtak menteni, akár a gólvonalról is. Nagy Richárdnak viszont sikerült meglepni a vendégeket, hiszen egy oldalszabadrúgás után talált a kapuba. Ráadásul a következő támadást is góllal zárta a somogyi együttes, hiszen egy kipattanót Vachtler Csaba vágott a hálóba.

A folytatásban a Tisza-partiak percei következtek, akik több nagy helyzetet is kidolgoztak, végül pedig Kirchner Krisztián szabadrúgásgóljával szépítettek. A félidő előtt Waltner Róbertnek át kellett rendezni csapatát, hiszen Ur László sérülésével egy fontos láncszem esett ki a védelemből.

A második félidő elején Bíró Dominik előtt adódott egy újabb nagy lehetőség, de ezúttal is a gólvonalról tudtak tisztázni a tiszakécskeiek, majd Tömösvári Bálint közeli fejesét fogta Helesfay Donát. A folytatásban egészen a lefújás pillanatáig nagy vendégrohamokat kellett feltartóztatnia a védelemnek. A támadásokat a csapatnak szívvel-lélekkel küzdve sikerült visszavernie, így újabb fontos pontokat szerzett, amivel már a második helyen áll a tabellán.

Waltner Róbert: Ez egy agyonnyert meccs is lehetett volna. Jól kezdtük a mérkőzést, magabiztos játékkal szereztünk kétgólos előnyt, s az volt a kérdés, hogy mikor jön a harmadik. Simán lezárhattuk volna a találkozót, ehelyett kaptunk egy elkerülhető gólt, amit még U15-ben sem szabad. Ebből tanulnunk kell. Ezt követően Ur László is megsérült, szerkezetet kellett váltanunk, ami nem igazán feküdt a Tiszakécske ellen. Pozitívumok is voltak, hiszen szívvel-lélekkel küzdve megnyertük a meccset. Ezúton is köszönöm a szurkolóinknak, hogy végig mellettünk álltak, nekik is köszönhető, hogy nyertünk.

Simon Antal: Az első félidőben a Kaposvár nekünk esett, ez várható volt. Nem tudtuk megtartani a labdát, így magunkra húztunk őket. Két pontrúgás után találtak be, ezeket elkerülhettük volna. Igaz, ezen kívül is voltak lehetőségeik, de Kirchner Krisztián góljával visszajöttünk a meccsbe. A második félidő a miénk volt, nyomást helyeztünk a Rákóczira, de hazaiak a jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően megnyerték a mérkőzést.

Kaposvári Rákóczi FC–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 2–1 (2–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1200 néző. V.: Zierkelbach (Baghy, Legeza).

Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Vachtler, Ur (Godzsajev-Telmán, 45. p.), Fodor M., Hadaró – Hegedűs D., Nagy K. (Beliczky, 70. p.) – Nagy R., Szakály A., Bíró D. (Tömösvári, 56. p.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Tiszakécske: Helesfay – Benkó (Károly B., 80. p.), Csáki, Ludánszki – Huszti A., Kirchner, Oláh M., Tölgyesi V., Sváb (Gréczi G., 75. p.) – Mihály (Gréczi M., 84. p.), Szabó D. Vezetőedző: Simon Antal.

Gólszerző: Nagy R. (16. p.), Vachtler (20. p.), illetve Kirchner (39. p.).

Sárga lap: Godzajev-Telmán (66. p.), illetve Tölgyesi (67. p.).

Címkék: tiszakécske, rákóczi, meccs, sport